В Україні спостерігається збільшення попиту на робочі професії. Так, роботодавці вже готові платити десятки тисяч гривень швачкам, автослюсарям і механізаторам, передає Сьогодні.

На даний момент роботу складніше знайти дипломованим фахівцям. Стало відомо, які працівники більш затребувані на сучасному ринку праці України.

Сьогодні одна з найбільш затребуваних професій в Україні – швачка. Вільні вакансії на неї є навіть в компаніях з високими зарплатами. Про це розповів директор приватного підприємства з пошиття одягу Володимир Каграманов.

"Досить складно знайти хорошого майстра відповідної кваліфікації, не дивлячись на те, що графік роботи звичайний – п'ятиденка, восьмигодинний робочий день, рівень оплати – 16-18 тисяч гривень", – каже Каграманов.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

В Україні спостерігається дефіцит робочих рук вже більше 10 років. Так, вчорашні школярі вступають до університетів і академій замість професійних училищ часто через те, що батьки женуться за престижем.

У зв'язку з цим роботодавці змушені переучувати юристів та економістів на швачок в гонитві за робочими руками. За швидку зміну професії пропонують гідну зарплату.

"В Дніпрі була ситуація, коли клієнт прийняв двох юристів на позиції зварювальників. Хлопці перекваліфікувалися, тому що рік шукали роботу", – розповідає спеціалістка з пошуку роботу Тетяна Пашкіна.

Також в Україні затребувані автомеханіки, будівельники, водії та слюсарі. Роботодавці фахівцям пропонують не тільки конкурентну зарплату, але і премії і соціальні пакети.

Нагадаємо, 6 професій, які легко освоїти після 35.

Як повідомляв Знай. ua, Рева поставив хрест на сподіваннях українців, "живих грошей" не бачити.

Знай. ua писав, що українці взагалі-то розбагатіли.