Вже в цьому місяці Україну накриє величезна хвиля магнітних бур рівня G1. Фахівці Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця назвали найнебезпечніші дати в квітні.

"12 квітня прогнозуються магнітні бурі близькі до магнітної бурі першого рівня G1", — повідомили астрономи з лабораторії.

Згідно з інформацією, в Україні магнітні бурі необхідно чекати з 5 по 7 квітня, а також 13, 24, 25 і 26 квітня.

При цьому експерти нагадали, що найбільші магнітні бурі у нашій країні було зареєстровано 18 і 19 березня, а також 20 квітня та 5−6 травня минулого року. Тоді індекс геомагнітної активності дорівнював позначці 6, що відповідає бурі другого рівня за п'ятибальною шкалою.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фахівці настійно радять у дні магнітної активності не вживати жирну, гостру і солону їжу. Крім того, рекомендується пити заспокійливі чаї з м'ятою, мелісою або ромашкою.

Особливе місце в зоні ризику займають люди з хворобами серця. Їм слід особливо ретельно стежити за своїм здоров'ям в ці дні.

У свою чергу медики просять українців включити в раціон якомога більше продуктів з вітаміном С. Також необхідно виключити у дні магнітних бур вживання алкогольних напоїв і просто пити більше чистої негазованої води.

Нагадаємо, що сонячна активність у квітні буде досить низькою. Однак, метеозалежним варто побоюватися кількох важких днів у середині місяця. Крім того, на головне свято всіх християн, Великдень, не очікується магнітних бур, тому українці зможуть провести його в спокої.

Як повідомляв портал Знай.uа, американський уфолог випадковим чином зміг зняти на відео дивний об'єкт трикутної форми, який випромінював яскраве світло, недалеко від військової бази Райт-Паттерсон в штаті Огайо.

Також портал Знай.uа писав, що на Солнце відбуваються вельми тривожні події. Відомо, що три найпотужніші за останні місяці спалахи на небесному "ліхтарику" спровокували магнітну бурю, яка зараз летить до Землі.