Для українських студентів та їх батьків з'явилися досить неприємні новини. Так, Міносвіти створили новий проект, згідно з яким встановлюється мінімальна вартість навчання на контракті в розмірі 60% від суми, яку навчальний заклад витрачає на студента.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Міністерства освіти України.

студенти
студенти

Так, розмір суми в кожному навчальному закладі на студента залежить від зарплати викладачів, вартості комунальних послуг, кількості учнів, навчальних корпусів, баз практики, навчального обладнання та ін.

"У Вінницькому університеті це 27 тисяч, в Житомирі – 38. Зазначені відсотки від неї — це, відповідно, 16 і 23 тисячі", – наводять приклад українські журналісти.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Студенти
Студенти

"Є сума, яка є середньою по університету. Саме з цієї суми вираховується 60 відсотків. І це мінімум. А університет може встановити більше від цієї суми за окремими спеціальностями", – пояснив гендиректор директорату вищої освіти і науки дорослих МОН Олег Шаров.

Варто нагадати, що поки Україна завмерла в очікуванні офіційного оголошення результатів першого туру президентських виборів, команда кандидата Володимира Зеленського веде свої електоральні підрахунки. Відповідну заяву оприлюднили на офіційній сторінці Зе!Команди. Українцям показали статистику голосування одного з найпопулярніших серед студентів вишів — Київського політехнічного інституту. Цифри говорять самі за себе — понад 56% студентів проголосували за кандидатуру Володимира Зеленського.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗНО в 2019 році проводитиметься за новими правилами, розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Заяву було зроблено під час візиту міністра до Закарпатської області. За словами Лілії, пропускний поріг головного іспиту буде знижено для абітурієнтів, які є представниками національних меншин. Гриневич також додала, що поріг визначить спеціальна комісія центру оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, Рабинович: Наша влада робить все для того, щоб молодь виїжджала з України.

Як повідомляв Знай.uа студентів масово відраховуватимуть через ЗНО: хто опинився в зоні ризику.

Знай.uа писав, студенти після першого курсу здадуть ЗНО.