У квітні 2019 року на Великдень українці зможуть більше відпочити. Всього ж у квітні українці відпочиватимуть 10 днів.

Цього року одне з найважливіших християнських свят - Великдень, припадає на 28 квітня.

приготування до Великодня

Так, згідно з рекомендаціями Кабміну, в Україні буде чотири вихідних поспіль у квітні - з 27 по 30 число, один день, 30-е (вівторок), доведеться відпрацювати у суботу, 11 травня. Вихідні у квітні - 27 квітня - субота, вихідний; - 28 квітня - неділя, Великдень, вихідний; - 29 квітня - понеділок, вихідний на честь свята Великодня; - 30 квітня - вівторок, вихідний, який доведеться відпрацювати у суботу, 11 травня.

Гробки або поминальні дні

Трохи більше ніж через тиждень після Великодня православні відзначають Батьківський день, він же Радониця, він же Поминальний день, він же Гробки. Цього року Гробки 2019 випадають на 7 травня.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

святковий стіл

Католики відзначатимуть Великдень в 2019 році на тиждень раніше православних – 21 квітня. Цікаво, що на цей же період припадає свято іудеїв Песах, його дата плаваюча і обчислюється за місячним календарем. Цього року його почнуть відзначати ввечері в п’ятницю 19 квітня, святкування завершуватися до ночі 27 квітня.

Нагадаємо, які зміни чекають на українців у квітні 2019.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як працюватимуть банки на свята у кінці квітня та у травні.

Також Знай.ua писав про те, що шеф-кухар зі світовим іменем Ектор Хіменес Браво поділився рецептом найкращої буженини, яка стане апетитною прикрасою великоднього столу.