Національний банк України повністю затвердив, як буде працювати система електронних платежів Національного банку і банківської системи в зв'язку з переносом робочих днів у 2019 році.

Відповідні дані з'явилися на сайті НБУ.

Державні свята внесуть зміни в роботу системи електронних платежів Нацбанку.

Дні роботи переносяться з:

  • вівторка 30 квітня на суботу 11 травня;
  • понеділка 30 грудня — на суботу 21 грудня;
  • вівторка, 31 грудня — на суботу 28 грудня.

В НБУ наголошується, що при необхідності 30 квітня, 30 і 31 грудня можуть здійснювати касові операції з клієнтами без відкриття операційного дня банку.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також додатково банки зобов'язані повідомити про режим роботи в зазначені дні. Важливо, що банки повинні також організувати своєчасні виплати пенсій, соцдоплат та інших грошових виплат, а також забезпечити безперебійну роботу банкоматів і обмінних пунктів.

Раніше повідомлялося, що для працюючих українців з'явилися приємні новини. Так, у квітні 2019 року ті, хто працює класичні п'ять днів в тиждень буде мати 10 вихідних і 20 робочих днів.

Відомо, що про це йдеться в статті 73 Кодексу законів про працю, якою встановлені святкові і неробочі дні. Всього в квітні буде вісім вихідних днів (субота і неділя), а також понеділок і вівторок 29 і 30 квітня.

Згідно з законом, вихідний день у неділю, 28 квітня, на який випадає Пасха, переноситься на понеділок. Крім того, Кабмін вирішив зробити вихідним і вівторок, 30 квітня. У зв'язку з цим у кінці квітня початку травня вихідними будуть п'ять днів поспіль - з 27 квітня до 1 травня.

Нагадаємо, скільки українці будуть відпочивати в квітні.

Як повідомляв Знай. ua, українцям подарували десяток вихідних, коли зможемо відпочити.

Знай. ua писав про додаткові гроші українцям і медицина за свій рахунок.