У 2014 році Максим і Світлана Роговцеви з трьома дітьми виїхали з міста з 900 доларами. Вони вирушили до Італії, де проживала мама Максима. Пару місяців сім'я шукала джерела доходу, поки не змінили вид діяльності. Про свою історію вони розповіли на каналі "Столиця світу".

"Я 14 років був перукарем. Ми відкрили в 2013 році свій салон краси, про який мріяли, довго до цього йшли, збирали гроші. Фактично це була наша квартира, яку ми під салон краси віддали. У 2014 році все закрилося, тому що люди почали роз'їжджатися з Донецька, - розповідає Максим, - Коли ми їхали, думали, що поїдемо на кілька місяців. Коли приземлилися в Італії, у нас було 800 євро на сім'ю з п'яти чоловік".

"Ми вважали себе майстрами високого рівня. Але нас там ніхто не чекав. Ти приїжджаєш зі своїми правилами, намагаєшся їх впровадити. Але нічого не працює. Італійці не працюють по 24 години на добу, салони там закриті в неділю, люди присвячують час сім'ї. Наша модель ведення бізнесу розбилася просто в пух і прах, - додає Світлана, - Ми не знали мови. Зрозуміли, що яким би ти не був видатним майстром або математиком, але якщо ти не можеш себе реалізувати, твої знання нікому не потрібні".

Тоді Максим і Світлана вирішили змінити напрям роботи. Вони почали заробляти в Інтернеті, щоб не бути прив'язаним до місця, і можна було переїхати кудись.

"Ми мріяли жити в теплих краях. Щоб було тепло й океан. Тому що нашій великій родині було дорого брати путівки і кудись їхати на відпочинок. Велика родина - це і багато грошей на переліт, готель, - згадує Максим, - Ще в Донецьку розумів, що на Ютубі є популярні канали. І в якийсь момент я підсів до своїх доньок, а вони дивилися щось на планшеті. І мене в цей момент осінило. Я побачив, що вони дивилися відео однієї американської сім'ї. І в цьому відео було декілька мільйонів переглядів. І мене вразило, що це був звичайний влог, а не постановочне відео. Там не було нічого грандіозного. Звичайне життя, зняте на відеокамеру".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Ми поєднували дві роботи. Мене бомбило: "У мене такі гарні діти, чому на них ніхто не дивиться". Ми дивилися інші канали, в них мільйони переглядів, а у нас - нічого. Ми не знали, як правильно і все робили наосліп, - каже Максим, - Коли ти дивишся на звичайні сім'ї і у них мільйони переглядів. Але ми не знали, яку суму на Ютубі можна заробляти. У нас все проходило під девізом: "Треба".

Зараз Роговцеви живуть у Лос-Анджелесі, орендують будинок за 20 тисяч доларів на місяць, вже виховують чотирьох дітей і добре заробляють на YouTube. Вони створили декілька каналів з сукупною аудиторією в 10 млн. Наприклад, канал Ya - Alisa знаходиться на 36 місці в світі в категорії "Люди і блоги", а у каналу Nikol CrazyFamily - понад 4 млн підписників.

Нагадаємо, що з кожним роком у Польщу на заробітки приїжджає все більше білорусів.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Чехії перевага надається українським робітникам.

Також портал Знай.uа писав, народні депутати пропонують створити міністерство у справах трудових мігрантів.