Після знаменитого «печерського прикладу» у елітному кварталі, де кілька квартир отримували субсидію, була проведена чистка ряду домогосподарств, яким субсидія не покладена.

Про це стало зрозуміло зі слів заступника голови Стратегічної групи радників при Кабміні Павла Кухта.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

За його словами, монетизація субсидій – це не експеримент, проте її запуск повинен показати, наскільки ефективно вона буде працювати.

"Лякали великою кризою неплатежів. Але цього не сталося. Жодної інформації, що щось таке критичне відбувається, у нас немає. Коли буде повна інформація, ми тоді зможемо проаналізувати і дати зробити висновки. Я впевнений, що уряд або Мінсоцполітики офіційно це будуть озвучувати", – зазначає Павло Кухта.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

До того ж, експерт назвав причину, чому за 2 останні роки в два рази знизилася кількість сімей, які отримують субсидію. Він вважає, що головний фактор – це зростання доходів, а також нові критерії, за якими видають субсидії.

"Субсидію отримувала бідна частина господарств, в основному пенсіонери. У той же час середня пенсія зросла за 2017-2018 роки на більш, ніж 35%. Частково спрацювали більш жорсткі норми. Є знаменитий «печерський приклад» у елітному кварталі, де кілька квартир отримували субсидію. Після цього «вичистили» частину домогосподарств, які не повинні отримувати субсидії", – каже експерт.

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Зокрема, за його словами, верифікація працює, хоч і не ідеально. Кухта каже, що субсидію видають людям в локальних підрозділах, які за це несуть відповідальність. Якщо потім виявиться що люди були обдурені, то локальні підрозділи чекає відповідальність.

"У черзі в МРЕВ я бачив людину з товстим золотим ланцюгом, який домовлявся про те, як продати машину так, щоб не втратити субсидію. Щодо аутсорсингу це насправді хороша ідея і її ще запускали в 2015 році. А через опозицію її вбили в зародку через те, що вона не стикувалася з законом про персональні данні", – розповів Кухта.

Нагадаємо, Додаткові 1700 грн на дітей: як отримати і які документи необхідно зібрати

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Пеня на комуналку: українцям розповіли про нові правила, це повинен знати кожен

Також Знай.ua" писав про те, що "Нафтогаз" пообіцяв українцям солодке життя: з'явилися нові ціни на газ