Скандальна міністр охорони здоров'я нашої країни Уляна Супрун зробила чергову публікацію на своїй сторінці в соцмережі, приурочену до здачі аналізів Зеленським і Порошенком. Вона написала, що, коли треба напевно дізнатися, чи вживає людина наркотики або алкоголь, найбільше значення має спосіб перевірки аналізів, оскільки методів, які можуть показати правдивий результат, зовсім небагато. Також не так вже багато і лабораторій, які проводять такі дослідження.

Коли потрібне достовірне підтвердження, чи вживає людина наркотики або алкоголь, критично важливим є спосіб перевірки...

Geplaatst door Уляна Супрун op Donderdag 4 april 2019

У повідомленні йдеться: "Парадоксально, але якими б руйнівними для нашого організму не були наркотичні речовини, їх не так просто виявити, як здається на перший погляд. Ось чому спортсмени або особи, які вчинили злочин, проходять ретельні обстеження і здають біологічні рідини у спеціальні лабораторії. Для ґрунтовного аналізу необхідне специфічне обладнання, яке діє іншим методом. Це має бути тривалий процес дослідження (2-3 дні) на основі аналітичної хімії. А саме: хромато-мас-СПЕКТРОМЕТРІЇ. Різні тест-смужки, які показують результат за 15 хвилин, не є достовірним показником".

Уляна Супрун

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Міністр зазначила, що в Україні сучасне обладнання є лише в антидопінговому центрі олімпійського комітету, яке співпрацює зі спортсменами для виявлення заборонених речовин.

З цього приводу Супрун написала: "На цьому обладнанні аналізують такі біологічні матеріали: сечу, волосся, нігті і навіть кров, де наркотики дуже швидко метаболізуються. Якщо людина регулярно (1-2 рази в тиждень) вживає наркотики, такий метод це підтвердить. Наявність алкоголю в організмі простіше підтвердити, ніж наркотики. Для цього використовують хроматографічний метод. Разом з тим він швидше виводиться з організму".

Уляна Супрун

Вона підкреслила, що наркотичні речовини або алкоголь зберігаються в біологічних матеріалах людини з різною тривалістю, що залежить від того, наскільки часто їх приймають:

▪В сечі:

Алкоголь 10-12 годин

Амфетамін, метамфетамін: протягом 2-5 днів

Канабіс від 1 до 30 днів

Барбітурати: до 7 днів

Кокаїн: від 1 до 3 днів

Кодеїн, морфін і героїн від 2 до 5 днів

▪В крові:

Алкоголь 24 години

Амфетаміни 10-14 годин

Метамфетамін: 24 години

Барбітурати: 1-2 дня

Канабіс: 6-24 години

Кокаїн: 12-24 години

Кодеїн: 6-12 годин

ЛСД: 0-3 години

▪У волоссі наркотики можна виявити через тиждень після початку їх прийому, але при цьому вони зберігаються протягом 3-х місяців і більше.

▪В нігтях сліди наркотичних речовин затримуються від 3 до 5 місяців - на руках і від 8 до 14 місяців - на ногах.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що з 1 квітня в Україні стартували нововведения в області медицини і українцям розповіли, які саме.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Уляна Супрун нещодавно заявила про те, що іноді випивати з друзями буває корисно для здоров'я.

Також "Знай.uа" писав, що Супрун розвіяла міф про те, що здорове харчування – це обов'язково дорого.