Поки кандидати в президенти України здають аналізи, а українці спостерігають за шоу, яке їм показують під назвою "дебати кандидатів" погода готує свою виставу. Не менш шокуючу.
Завдяки тому, що синоптики спостерігають не за аналізами кандидатів, а аналізують супутникові знімки, стало відомо, що в цьому році в травні або червні може випасти сніг.

сніг влітку

На це вказують численні приполярні атмосферні вихори, яких стає тільки більше, пише planetanovosti.com.
Відзначається, що даним терміном експерти описують тропосферні і стратосферні потоки. Зазвичай приполярні вихори з'являються тільки раз на рік - взимку. В останні роки їх кількість чомусь почала зростати, плюс, утворення змінили своє розташування. Ще в 2017 році експерти спостерігали лише один вихор, тоді як в минулому році їх налічувалося уже як мінімум три.
Сьогодні в північних широтах вихори відсутні, а в південних - повернулися до свого попереднього стану. Утворення були помічені над Північною Атлантикою і Гренландією. За словами синоптиків, досить дивно бачити вихори в цих точках, оскільки зазвичай вони знаходяться на північному полюсі, де "відкачують" холодні потоки повітря в стратосферу.

полярний вихор

Раніше народний синоптик Леонід Горбань повідомляв, що квітень почнеться прохолодною температурою, а в деяких областях навіть можливі нічні заморозки: Перші 7 днів квітня будуть холодні, а потім відразу різке підвищення температури на 10-12 градусів тепла.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" синоптики підсолодили настрій сонячним прогнозом до кінця тижня

Також "Знай.ua" писав про те, що синоптики обіцяють Україні погодну аномалію навесні рпінням

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще