Перший місяць весни увійшов в десятку найтепліших в столиці за 139 років спостереження та побив одразу чотири температурні рекорди. А якими будуть інші два місяці весни?

Прогноз до кінця травня дав народний синоптик Леонід Горбаль, пише Рoliteka.

Місяць холоду

За даними народного синоптика Леоніда Горбаня, квітень 2019 стихія не готує неприємних несподіванок. Принаймні, в його першій половині. А ось ближче до Великодня слід чекати справжнього тепла.

весна

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

"Візьмемо центральну частину України. З п'ятниці (5 квітня), за моїми розрахунками, йде зниження температури на 4–5 градусів вдень, вона буде перебувати в межах +7...+12 °С. Нічна, вже з сьогоднішнього дня опуститься до нуля, навіть до -1...-2 °С", — розповідає народний синоптик.

заморозки

Що стосується опадів, то 7–9 квітня в Україну, за розрахунками синоптика, наблизиться циклон. В середині місяця, з 10 по 18 квітня, температура повітря підвищиться до +10...+15 °С, а на півдні взагалі спека - до +18...+20 °C

Вербна неділя (21 квітня) збігається з так званими єврейськими купками (періодом перед єврейською Пасхою). За спостереженнями народних синоптиків, як правило цього тижня холоднішає і йдуть дощі.

квітень

Як пояснюють учені, це пов'язано з тим, що під час повного місяця (Песах святкується на 15-й день місяця нісана і потрапляє на перший повний місяць після весняного рівнодення) зростає атмосферний тиск. А це несе в середні широти холодне повітря, опади та посилення вітру.

Але в цьому році в Україні очікується рідкісне явище - буде домінування східного і південно-східного вітру. Як додав Горбаль, буде досить тепло та сухо, однак будуть дути сильні вітри.

"В середньому температура повітря з 21 до 26 квітня буде +12...+16 °С. А перед самою Пасхою почнеться різке підвищення по всій території — до +20...+22 °С", зазначив Леонід Горбаль.

травень

Опади у квітні

Квітень не буде багатий на дощі, що у свою чергу негативно може позначитися на майбутніх врожаях. За статистикою, запевняє народний синоптик, в роки Меркурія врожай поганий. Також, за прогнозом народного синоптика, не потішить дощами і останній місяць весни.

"Другого травня у мене прораховується дощ. З 7 по 9 травня теж підходить циклон, очікується зниження температури до +20 градусів і дощик. Але 9-й, 17-й і 33-й день після Великодня, якого числа Світле Христове Воскресіння не випало, буде похолодання", — підкреслює синоптик.

Після Великодня, у перші числа травня раптово потепліє, тому можна впевнено починати пляжний сезон.

"До 18 червня буде дуже спекотно. Я б сказав, що буде спекотна весна та початок літа", - зазначив синоптик.

прогноз від народного синоптика

Офіційний прогноз

Гідрометцентр не береться робити довгострокові прогнози, але його дані на найближчий час збігаються з думкою народного синоптика.

Нагадаємо, українцям назвали дату закінчення опалювального сезону.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики попередили про весняну аномалію найближчим часом.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли про погоду на тиждень та квітневі сюрпризи.