Незважаючи на нічну мінусову температуру, яка цього тижня спостерігається в столиці, у КМДА повідомили про завершення опалювального сезону. Коли саме у киян перестануть гріти батареї, Знай.ua дізналися під час прес-брифінгу, що відбувся 3 квітня в будівлі столичної мерії.

Лікарні та соцзаклади – в "особливому режимі"

Цього року "зимовий сезон" завершиться майже на 10 днів раніше традиційної дати 15 квітня.

"Зараз ми маємо достатньо прохолодну погоду, але за прогнозом Гідрометцентру, невдовзі очікується настання періоду, коли температура зовнішнього повітря буде не меншою за 8 градусів за добу. Тому було прийняте рішення завершити опалювальний сезон з 6 квітня. На проведення технологічних операцій необхідно близько 3 діб", – повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Медичні заклади та заклади соціального напрямку можуть продовжувати опалюватися за індивідуальними заявками. В будівлях, де є стаціонари, рішення буде прийматися головними лікарями.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Впродовж зими – понад 6 тисяч аварій

Сотням жителів столиці ця зима запам’яталася лютим холодом у квартирах – внаслідок постійних аварійних пошкоджень трубопроводів киянам доводилося зігріватися обігрівачами та включеними конфорками. До Контактного центру з цього приводу щотижня надходили тисячі скарг.

За словами Петра Пантелеєва, у Києві відбулося понад 6 тисяч пошкоджень. Тож вже з 8 квітня розпочнеться період підготовки до наступного опалювального сезону.

Загалом, на модернізацію тепломереж цього року виділено більше 500 млн грн.

"Перекладання тепломереж охоплять понад 120 об'єктів. Будуть застосовуватися для теплоносія попередньо ізольовані сучасні труби. Зразу з заводу тут є і гідроізоляція, і теплоізоляція, тут є і дроти аварійної сигналізації, які будуть одразу сигналізувати про протікання. Також в них втричі зменшено теплові втрати. Виробник дає гарантію до 40 років", – зазначає головний інженер СП "Київські теплові мережі" КП "Київтеплоенерго" Юрій Паливода.

А прокладатимуть ці модернізовані труби, переважно, в трьох локаціях із найбільш критичним станом – в Деснянському районі, на Подолі та Оболоні.

Але ж довжина оновлених мереж становитиме всього близько 130 км, у той час, як загальна цифра трубопроводів у Києві складає понад 5 тис км. Тож до повного оновлення мереж ще дуже далеко, тому наступної зими рівень аварійних пошкоджень навряд чи кардинально зменшиться.

Раніше Знай.ua писав, що НАТО стане кісткою у горлі Путіна: Україну охоронятимуть на суші, воді та у повітрі - жодних шансів ворогу.

Також Знай.ua повідомляв, що українцям показали, куди пішло "життя по-новому", соратник Порошенка загадково посміхається: "Мені б таку зарплату хоч раз на 5 років".