У суботу, 6 квітня церква відзначає переддень Благовіщення, а також День Захарія, Артемія та Якова. Цей день присвячений підготовці до великого церковного свята Благовіщення.

Прикмети на 6 квітня вкрай важливі і мають велике значення для людей.

Звичаї 6 квітня

Починається день 6 квітня з того, що люди виходять у двори, де розводять багаття. І чим більше вогнище, тим краще живе сильне полум'я виганяє нечисть і темні сили з дому, двору і околиць, щоб очистити землю від усього лихого і підготувати її до парафії Пресвятої Богородиці. Біля багаття обов'язково молилися всім святим або тим, кого вважали своїми покровителями. Це очищало дім від скверни і закликало світлі сили.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У переддень Благовіщення потрібно обов'язково зробити вдома генеральне прибирання, очистити всі кути, щілини і потайні місця від бруду і пилу. Також потрібно закінчити всю роботу, так як на Благовіщення 7 квітня працювати не можна, пишуть Подробиці.

Обов'язковий звичай в переддень Благовіщення - це вечеря. Потрібно накрити пісний стіл, за яким збирається вся родина, помолитися перед вечерею і вшанувати пам'ять тих, що пішли в інший світ предків.

Також прикмети на 6 квітня кажуть, що якщо незаміжня дівчина, яка ніяк не може вийти заміж, відправиться до церкви на всеношну, то вона після цього обов'язково протягом року щасливо вийде заміж і обвінчається.

А якщо до церкви освятити насіння, які потім будуть сажаться, то вони обов'язково дадуть чудові сходи і багатий урожай.

Прикмети 6 квітня

  • Ніч тепла - весна буде теж теплою і дуже ранньою.
  • Якщо до цього дня сніг вже зійшов, то снігу в цьому році і не буде.
  • Дощ на 6 квітня обіцяє вологе і врожайне літо.
  • Прикмети на 6 квітня кажуть, що якщо очистити будинок від темних сил, то весь рік нічого поганого в будинок не увійде, а всім домочадцям буде везти у всіх починаннях.
  • Сьогодні можна загадувати бажання на падаючу зірку. До цього дня падаючі зорі обіцяли тільки нещастя, але тепер вони несуть Благу Звістку.
  • Сни в ніч на 6 квітня зазвичай несуть гарне значення і пророкують успіх, якщо слідувати тому, що наснилося. Виконуються протягом півроку.

Раніше ми писали, скільки українці відпочиватимуть на Великдень 2019.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт великодніх пасок з горіхами.

Раніше Знай.uа повідомляв, що категорично заборонено робити до Великодня у Великий піст 2019.