Народний синоптик Леонід Горбань оприлюднив прогноз погоди, яка чекає українців у квітні і травні. Як повідомив синоптик, прогнозуються ще чотири хвилі похолодання, а в травні можливі заморозки.

Відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів українцям, чого очікувати від погоди у квітні і травні. За словами Горбаня, прогнозуються ще чотири хвилі похолодання, а в травні можливі заморозки.

Як пояснив синоптик, ці погодні явища є традиційними для українських широт, однак травневих заморозків на ґрунті слід очікувати жителям північних і східних областей.

"Завжди після Великодня, незалежно від того, на яке число вона припадає на 9-й, 17-й і 33-й дні доводиться похолодання. Виходить, що воно випадає під 9 травня, на 15-17 травня і на кінець місяця. Похолодання може супроводжуватися і заморозками, але це більше стосується північних і східних областей", - підкреслює синоптик.

А от на 6 та 7 квітня погода обіцяє бути в Україні сонячною, сухою та теплою. Синоптик Наталка Діденко запевнила, що підуть нарешті нічні "нулі" та "мінуси", квіти почнуть рости інтенсивніше, а кущики та дерева - розвиватися. Вночі в Україні очікується +2+8 градусів, лише на Сході ще подекуди втримаються нижчі градуси. Протягом дня очікується потепління до +12+17 градусів, на Півдні та на Закарпатті до +19 градусів.

Нагадаємо, раніше наголошувалося про погоду на 7 квітня: весна візьме вихідний на цілий день. В таку погоду нікому не захочеться сидіти вдома.

Як повідомляв портал "Знай.uа": через потепління у столиці планується завершення опалювального сезону раніше терміну, причому до цього збиралися відключати опалення в середині місяця.

Також "Знай.uа" писав, що українці шоковані розповідями синоптиків про погоду, яка очікується в травні і червні. Згідно спостереженням фахівців, у ці місяці на території України може статися неймовірне.