Напередодні сезону пікніків і "шашличного" відпочинку українців засмутили черговим подорожчанням. Так, у квітні ціни на м'ясо зростуть приблизно на піввідсотка. Наприклад, яловичина подорожчає до 1 гривні на кілограм.

Про цю сумну новину українським журналістам розповів Голова асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

м'ясо
м'ясо

За словами Дорошенка, для подорожчання м'ясних продуктів є дві причини.

"Перша причина, це збільшення інфляції в березні і квітні, яка пов'язана з тим, що пенсіонери зараз отримали індексацію та одноразові виплати. Крім того, в березні пішли гроші від монетизації субсидій на продовольчий ринок. Тому це призведе до збільшення інфляції порівняно з першими двома місяцями, коли в січні і лютому ціна була стабільною", - сказав Дорошенко.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

М'ясна лавка
М'ясна лавка

За його словами, друга причина - це піст, який закінчується, що буде означати збільшення попиту на м'ясо, відповідно ціна пропозиції зросте.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сезон шашликів вже ось-ось почнеться, і більшість українців уже складають меню для відпочинку на природі. Звичайно, господарок дуже хвилює питання економії і скільки потрібно витратити. Економіст, голова Нацради економічного розвитку Олексій Дорошенко розповів, на скільки в цьому році стало дорожче посидіти з друзями на шашликах. Як пише експерт на сторінці в Facebook, в 2019 році, в порівнянні з минулим роком, пікнік на природі обійдеться українцям на 12% дорожче. Кошик продуктів для пікніка обійдеться в середньому в 682 грн, що на 70,8 грн дорожче за 2018 рік.

"Зима була довгою і люди на вихідних починають все більше часу проводити на свіжому повітрі, або виїжджати на дачу і пікніки. Погода, хороша компанія і смачна їжа – запорука вдалого відпочинку. Асоціація постачальників торговельних мереж не робить аналітику погоди, щоб сказати наскільки вона цієї весни буде краще за торішню, але може порахувати як зросла вартість відпочинку", - пише Дорошенко.

Нагадаємо, шкільне харчування: відомий кулінар замінить котлети з гречкою на фалафель і мінестроне.

Як повідомляв Знай.uа Супрун пірнула в тарілки і гаманці українців: здорове харчування за копійки.

Знай.uа писав, Україна збирає рекордні врожаї, але радіти не варто: чим це загрожує.