Реальна зарплата українців збільшилася на 10,7% порівняно з лютим минулого року та на 1,7% порівняно з січнем 2019-го, про що стало відомо з повідомлення Державної служби статистики.

Повідомляється, що найвищий рівень зарплат у минулому місяці зафіксований в Києві — 14 513 грн., мінімальний — у Чернівецькій області (7 186 грн.).

Середня зарплата за рік найбільше зросла у Донецькій (25,1%), Вінницькій (23,3%), Запорізькій (22%), Тернопільській (21,6%), Київській (21,5%), Харківській (21,4%), Полтавській (21,3%), Дніпропетровській (21,2%), Миколаївській (20,9%), Сумській (20,4%), Івано-Франківській (19,5%), Рівненській (19,4%) областях, а також в столиці нашої країни (19,7%).

Зарплата в Україні

Щодо сфер діяльності, то найбільше заробітна плата за рік збільшилася у професійній і науково-технічної діяльності (37,1%), фінансово-страховій діяльності (26,3%), будівництві (25,8%), промисловості (25%), сфері інформації і телекомунікацій (24,2%), транспортному, складському господарстві, поштовій та кур'єрській служби (24%), операціях з нерухомим майном (21,4%), сільському господарстві (21,3%), охороні здоров'я (20,6%), діяльністі у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (20,2%).

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що ті українці, які будуть мати заборгованості по комунальних платежах станом на травень, втратять субсидії. Деяка частина відсіється після спеціальної перевірки – за її підсумками соцвиплати не нададуть близько 30% пільговиків.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Міністерство соціальної політики розробило новий закон, який передбачає, що у разі, якщо працівнику не виплачують зарплату понад 15-ти днів, він може не працювати весь період затримки. Проте, в цьому випадку потрібно попередити власника або уповноважений ним орган в письмовій формі не пізніше, ніж за два робочих дні.

Також "Знай.uа" писав, що українці щодня страждають від жахливих доріг нашої країни, однак експерти стверджують, що в разі поломки можна вимагати у держави компенсацію. Для цього потрібно виконати кілька нескладних операцій і таким чином уникнути істотних витрат на відновлення машини.