Незабаром в Україні розпочнеться період трудової міграції, і цьому сприяє кілька факторів. Одним з таких називають низькі зарплати. Вже зараз спостерігається нестача деяких професій і тому роботодавці починають піднімати зарплати.

Які професії зараз особливо цінні на ринку праці в Україні та на що готові піти роботодавці, щоб не залишитись у програші, - пише Politeka.

Давно не секрет, що Україна не дотягує до європейського рівня оплати праці. Але гострий дефіцит кадрів все ж змушує багато вітчизняних компаній змінити ставлення до кадрів та нарахування окладів. Проте, очікування по зарплаті здобувачів все ще перевищує ту планку, яку готовий гарантувати роботодавець.

Сьогодня для українських працівників зарплата - головний чинник, що змушує затриматись на тій чи іншій посаді. Отже, за заявою експертів, при отриманні в Україні гідних окладів, люди будуть не так часто виїжджати за кордон.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Стало відомо, які саме спеціальності стануть в Україні найбільш затребуваними. і, отже, найбільш високооплачуваними.

Ресторанний бізнес і сфера обслуговування

Особливою популярністю дані професії користуються в курортних зонах. Враховуючи, що на носі літо, роботодавці пропонуватимуть безліч заманливих пропозицій. Оскільки працівників з України активно наймають європейські країни, вітчизняні роботодавці будуть змушені залучати людей підвищеної заробітною платою і нематеріальними заохоченнями.

Перевезення

Не менш затребувана сьогодні професія в Україні.

Серйозні проблеми виникають і в транспортній галузі. Якщо на початку літнього сезону там ще сяк-так справляються з нестачею водіїв, то вже до кінця літа – ситуація загострюється донезмоги.

Часто вітчизняні роботодавці залишаються без працівників через витік кадрів за кордон, де і доходи вищі і умови праці комфортніші.

Навантажувачі

Сьогодні зарплата водія навантажувача варіюється від 8 000 грн. до 16 000 грн на місяць. В середньому такі кадри не затримуються в одній компанії довше 6-12 місяців.

Як тільки набираються досвіду, відразу відправляються в Польщу, Чехію та Німеччину. У компаніях заявляють, що з недавніх пір інтерес до навантажувачів проявляються не тільки чоловіки, але представниці прекрасної статі.

Будівельна галузь

В Україні їх зарплата в середньому варіюється від 15 до 20 тис. За кордоном це відразу $ 1,5-2 тис. На місяць. Чим вища кваліфікація працівника, тим більше йому готові платити.

Але навіть без досвіду роботи рівень зарплат гідний, кажуть експерти. Варто зазначити, що мова йде не тільки конкретно про будівельників, а й про токарів, слюсарів, кранівників, плиточників і зварювальників.

Нагадаємо, експерти спрогнозували ріст цін після підвищення соціальних стандартів.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям переглянуть прожитковий мінімум.

Також Знай.ua писав про те, що експерти спрогнозували рівень інфляції та стрибок курсу валют до літа 2019.