Служба з надзвичайних ситуацій в Житомирській області повідомила, що ранок суботи, 6 квітня, ознаменувався жахливою трагедією. Як стало відомо, літня пара спалювала суху торішню траву біля свого двору в селищі Довбиш (Баранівський район). Але в один момент вогонь перекинувся на прилеглі кущі і став наближатися до їхнього дому. Після того, як пенсіонери кинулися гасити пожежу, на жінці загорівся одяг, в результаті чого вона загинула на місці.

82-річного господаря будинку з опіками 80% тіла відвезли в районну лікарню, проте лікарі не змогли врятувати його, і пенсіонер помер на наступний ранок.

Спалювання сміття

У службі також підкреслили, що це третій випадок загибелі людей під час спалювання сухої трави за поточний рік. 3 квітня при схожих обставинах загинула 81-річна пенсіонерка у Сумській області. У цій же області трохи раніше постраждав чоловік, який згодом помер у реанімації від отриманих опіків.

Варто відзначити, що народні обранці почали боротися з тими, хто любить спалювати сміття на своїх присадибних ділянках, замість того, щоб організувати вивезення побутових відходів. На розгляд винесено законопроект "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо покращення екологічного стану населених пунктів" (№10177). Документом пропонується ввести покарання за спалювання сміття на власному подвір'ї.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Спалювання сухої трави

В якості аргументів народні депутати наводять той факт, що, кидаючи в багаття листя або траву, люди завдають величезної шкоди довкіллю та своєму здоров'ю. Крім того, вони заявили, що в туманні дні дим від багать може істотно знизити видимість на дорогах, що може спровокувати більшу кількість дорожніх пригод.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що нещодавно мережу налякав дим, який виходив з території стадіону "Олімпійський", однак, як пізніше виявилося, він не був результатом пожежі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українська столиця постраждала від потужної пожежі в бізнес центрі "Модна Каста", який знаходиться поблизу метро Бориспільська. Очевидці розповіли про дим, який затягнув цілу вулицю, а також про масштаби займання.

Також "Знай.uа" писав, що в Шевченківському районі Києва горіла багатоповерхівка, при цьому під час ліквідації пожежі в одній з квартир загинув чоловік.