Мешканців України очікує справжня транспортна "революція" - українцям пообіцяли замінити всі маршрутні таксі на сучасні автобуси.
Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, пише видання "Хвиля".
За словами Володимира Омеляна, до 2030 року всі міські маршрутки в Україні будуть замінені на сучасні Неоплани і їх аналоги.
Про це міністр інфраструктури заявив під час зустрічі з представниками автотранспортних підприємств,
"Що стосується внутрішніх автобусних перевезень, ми змінили правила, відкрили ринок - і результат сьогодні перед вами. Це - автобуси, які вже працюють на рейсах і перевозять пасажирів. Це - не виставковий варіант. Це - новий транспорт для наших людей. Реформа працює! Ми навмисно зібрали конкурентів, щоб показати - ми не робили реформу під якусь одну компанію. Наш замовник - пасажир. До 2030 року на автодорогах України повинні бути Неоплан або їх аналоги - ніяких маршруток!", - заявив міністр.

Нагадаємо, в Україні маршрутки фігурують у надзвичайних новинах частіше за всі інші види транспорту. Потрапляють в ДТП не тільки через несправність, а й порушення всіх можливих правил.

Дуже часто вони сідають за кермо втомлені, інколи – напідпитку, не контролюють свої дії, і практично не можуть слідкувати за рухом на зустрічних смугах. Але згідно закону їхні обов'язки визначені досить чітко, складений навіть спеціальний графік – режим дня, ігнорувати який вони просто не мають права, а все одно постійно це роблять.