Україна почала сезон закачування природного газу в свої підземні сховища, поповнивши запаси протягом 5-6 квітня на 17,43 мільйона кубічних метрів.

Про це повідомляє видання "Хвиля", посилаючись на оперативні дані компанії "Укртрансгаз". За інформацією відомства, 5-6 квітня нетто-закачування в сховища склала 26,86 млн куб. м, нетто-відбір - 9,43 млн куб. м.

За розрахунками компанії, протягом опалювального сезону, котрий тривав з 6 листопада 2018 року до 4 квітня 2019 року, запаси газу в ПСГ знизилися на 8,45 млрд куб м (з 17,2 млрд куб м до 8,75 млрд куб м).

При цьому Україна 1-6 квітня 2019 року збільшила показник імпорту газу до 25 млн куб м / добу в порівнянні з березнем, що пов'язано зі сформованою на європейському ринку сприятливою ціновою кон'юнктурою.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше, на початку березня, глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що "Нафтогаз" вивчає можливість закачування додаткових обсягів газу в ПСГ України на випадок припинення російським "Газпромом" транзиту газу по території країни після 2019 року.

Увійти в наступний опалювальний сезон Україна планує з запасами близько 20 млрд куб. м.

Нагадаємо, українцям компенсують гроші за газ.

Українців порадували гарною новиною про те, що тепер деякі громадяни можуть розраховувати на повернення грошей, які було сплачено за використаний газ.

Як повідомляв Знай.uа, з 1 квітня для українців знизилася ціна на газ для побутових споживачів на 2%. А це означає, що газ на 17 копійок подешевшає.

Також портал Знай.ua писав, субсидії продовжать не усім: кому доведеться знову випрошувати копійки у держави. Вже в травні почнеться переоформлення субсидій на сезон 2019-2020, але багато українці будуть змушені заново подавати документи.

Автоматично субсидії перепризначать тільки 3 мільйонам сімей. Іншим потрібно буде оновити заяву та декларацію про доходи.