З 1 квітня для українців знизилася ціна на газ для побутових споживачів на 2%. А це означає, що на 17 копійок газ подешевшає. Трохи смішна сума, але пересічні українці на це не можуть вплинути аж ніяк. При цьому не зазначається максимально можлива торгова націнка постачальника. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" знижує ціну на квітень для своїх побутових споживачів на 2%, не встановлюючи максимально можливу торговельну націнку постачальника, яка дозволена законодавством", - йдеться в повідомленні.

Узагальнюючи вищесказане, виявляється, що кінцева ціна газу для побутових споживачів "Нафтогазу" складатиме 8,38 грн за кубометр замість 8,55 грн за кубометр (у вартість входитимк ПДВ і витрати на транспортування газу магістральними та розподільними трубопроводами).

У той же час бізнес буде платити за такі ж обсяги блакитного палива всього 5,9 гривні за кубометр. Вперше за кілька років ціни за урядовим проектом вище ринкової вартості.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тариф на газ знизився вперше за кілька років. До цього вартість лише зростала, а тепер ціна на блакитне паливо поповзла донизу. Але при цьому тарифи на газ для населення в Україні знижувати не планують. Однак з квітня слід чекати на нову ціну. Скільки заплатимо цього разу? Українці всі в очікуваннях платіжок із новми тарифами.

Нагадаємо, тарифи на газ зміняться з 1 квітня: скільки заплатять українці.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, субсидії продовжать не усім: кому доведеться знову випрошувати копійки у держави. Вже в травні почнеться переоформлення субсидій на сезон 2019-2020, але багато українці будуть змушені заново подавати документи. Автоматично субсидії перепризначать тільки 3 мільйонам сімей. Іншим потрібно буде оновити заяву та декларацію про доходи.

Також портал Знай.ua писав, що в українському уряді розробили новий законопроект, який дозволить співробітникам не приходити на роботу у разі затримки зарплати на 15 або більше днів.