Тариф на газ знизився Вперше за кілька років ціна на блакитне паливо поповзла донизу. Але при цьому тарифи на газ для населення в Україні знижувати не поспішають. Однак з квітня слід чекати на нову ціну. Скільки заплатимо цього разу?

про це розповіли представники НАК "Нафтогаз".

Тариф на газ з 1 квітня 2019 року буде знижено для побутових споживачів, однак на велику щедрість розраховувати не варто. Вартість блакитного палива для населення знизять всього на 2%.

газ

При цьому в "Нафтогазі" роблять важливе уточнення, що компанія не встановлює максимально можливу націнку постачальника, яка дозволена законодавством.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

До речі, обіцяного підвищення цін на газ в Україні для населення з 1 травня може не відбутися. У "Нафтогазі" заявили, що підвищувати тарифи зовсім не обов'язково. Виявляється, імпортний газ вже настільки дешевий, що населення платить ринкову ціну.

тарифи

Виходячи з нових тарифів побутовий споживач буде платити за газ, спожитий з 1 квітня 8,38 грн за кубометр замість 8,55, як було раніше.

У той же час для підприємств ціна буде, як і раніше вищою. Бізнес платитиме 5,9 грн за кубометр блакитного палива.

блакитне паливо

Нагадаємо, в мінсоцполітики повідомили про зменшення субсидій. Крім того на отримання пільг може вплинути і збільшення мінімалки.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, електронна декларація чиного президента Петра Порошенка показала, що за минулий 2018 рік його статки збільшились у сто разів.

Також портал Знай.ua писав, що в українському уряді розробили новий законопроект, який дозволить співробітникам не приходити на роботу у разі затримки зарплати на 15 або більше днів.

Дивіться: Чому 45 мільйонів допомоги від Євросоюзу так і не дійшли до українців