Головний рабин України попросив ЦВК продовжити роботу виборчих дільниць 21 квітня через Песах, про що стало відомо з офіційного звернення Головного рабина України і Києва Моше Реувена Азман до керівництва Центральної виборчої комісії.

У ньому йдеться: «Прошу 21 квітня 2019 продовжити роботу деяких виборчих дільниць до 22 години 30 хвилин, хоча б по одній дільниці у великих містах».

Текст звернення

Рабин пояснює своє прохання тим, що проведення Другого туру виборів Президента України випадає на другий день свята Песах, під час якого за іудейськими законами заборонена будь-яка робота до сходу зірок.

Варто нагадати, що другий тур президентських виборів, в якому візьмуть участь Петро Порошенко та Володимир Зеленський, відбудеться 21 квітня, що визначено ЦВК. Комісія вже затвердила текст виборчого бюлетеня на другий тур, а сам бюлетень буде сіро-блакитного кольору розміром 20 на 15 см.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Моше Реувена Азман

Проведенню голосування буде передувати традиційний «день тиші», а самі результати голосування повинні бути підраховані не пізніше 1 травня, а офіційно оприлюднені в газетах - ще через три дні.

Після цього, на протязі 30 днів з моменту оприлюднення офіційних результатів має відбутися інаугурація - максимум 3 червня в Україні має з'явитися новий президент.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що кандидат у президенти України Володимир Зеленський звернувся до українців перед другим туром вибором. У штабі "слуги народу" розповіли, як змінити місце голосування тим громадянам нашої країни, які в день виборів будуть знаходиться не за місцем прописки.

Як повідомляв портал "Знай.uа": головний радикал України Олег Ляшко заявив, що не збирається підтримувати 21 квітня ні діючого гаранта Петра Порошенка, ні його суперника — коміка Володимира Зеленського. Свою позицію політик пояснив тим, що Порошенко і Зеленський нібито "змагаються аналізами", а не програмами, ідеями, шляхами розвитку України.

Також "Знай.uа" писав, що інтерв'ю Петра Порошенка в ефірі ICTV поставило в безвихідь багатьох українців, змусивши замислитися про те, що стратегії політтехнологів гаранта дала збій. Цього разу увагу привернула фраза Порошенко, що він сам є російськомовною людиною.