Українцям перерахують прожитковий мінімум. Разом з тим зростуть мінімальні пенсії, аліменти, а також штрафи та податки.

Про це повідомили в Кабінеті міністрів України.

Таке нововведення передбачено прийнятим законодавством, а очікувана індексація дозволить компенсувати зростання цін.

злидні

"Для першої групи платників єдиного податку ставка встановлюється в межах 10% прожиткового мінімуму", - йдеться у ст. 293 Податкового кодексу.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Так, до 1 липня показник прожиткового мінімуму для працездатного становить 1853 грн, а ставка - 185,3 грн. Після першого липня прожитковий мінімум становитиме 1963 грн, а ставка – 196,3 грн.

гроші

Від прожиткового мінімуму залежить і розмір податкової соціальної пільги. За законом, українець, який отримує не більше прожиткового мінімуму для працездатної, має право платити тільки частину податків. Так, дохід, з якого сплачується внесок, зменшується як мінімум на 50% прожиткового мінімуму.

На даний момент це більше 459 тис. грн. Після підвищення індексації пропорційно збільшаться і штрафи. Варто відзначити, що розмір штрафів вважають виходять з розміру прожиткового мінімуму станом на початок року, тому суми збільшаться з запізненням майже на півроку.

пенсіонери

Крім того, разом зі збільшенням продиткового мінімуму, збільшать виплату військовослужбовцям, які йдуть за призовом до армії.

Також збільшиться і розмір мінімальних аліментів на дитину. За підрахунками економістів, сьогодні, щоб забезпечити дитину віком до 6 років мінімальним набором товарів і послуг, потрібно витратити щонайменше 3 354 грн в місяць.

дитина

Для дітей уже шкільного віку від 6 років ця сума становить як мінімум 4 107 грн.

На сьогодні в Україні налічується понад два мільйони пенсіонерів, які отримують мінімальні виплати. Таким чином, з липня пенсію збільшать до 1564 грн.

Нагадаємо, платників податків змусять сплатити раніше у квітні.

Як повідомляв портал Знай.ua, з травня на боржників чекають нові перевірки.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, на скільки дербюджет поповнили заробтчани.

Дивіться: Куди влада поділа 45 мільйонів допомоги з ЄС