Заробітчани у минулому році досить потужно наповнили Україну грошима. Так, за 2018 рік обсяги грошових переказів в Україну склали 14 мільярдів доларів. Даний показник на 19% перевищив цифри 2017 року.

Про це стало відомо завдяки опублікованому звіту Світового Банку.

За інформацією фінансових експертів, Україна зайняла лідируюче місце по висхідним грошовим переказам в регіоні, обігнавши Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан і Росії.

українські заробітчани
українські заробітчани

"Цей сплеск в Україні відображає переглянуту методологію оцінки вхідних грошових переказів, також як і зростання попиту в сусідніх країнах на робітників-мігрантів", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У цілому в країни Європи і Центральної Азії в 2018 році надійшло 59 млрд доларів. З цих коштів майже чверть переказів надійшли саме в Україну. Лідером серед отримувачів грошових переказів у всьому світі в минулому році стала Індія — в цю країну надійшло 79 млрд дол. Далі слідують: Китай (67 млрд дол), Мексика (36 млрд дол), Філіппіни (34 млрд дол) і Єгипет (29 млрд дол).

заробітчанка
заробітчанка

Варто нагадати, що у Варшаві заявили, що поважають підсумки першого туру виборів президента у сусідів, і підкреслили: він показує, що Україна - демократична країна. Незважаючи на те, хто виграє на виборах президента України, вони доведуть той факт, що країна тримає прозахідний курс, звичайно, якщо все пройде за демократичними стандартами. Зазначають, що у Варшави немає фаворитів, адже Польща не втручається в справи інших націй. Це зазначили в канцелярії президента Анджея Дуди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сербії Олександр Вучич, якого преса називає другом президента агресивної Росії Володимира Путіна, заявив: Сербія не зможе визнати Крим російським, інакше втратить право боротися за Косово. Якби Вучич відкрито визнав, що Крим став росією, йому б провели аналогію з Косово, розповідає сербський президент в ефірі пропагандистського телеканалу.

Нагадаємо, Польща готує солодке життя заробітчанам: втішна статистика.

Як повідомляв Знай.uа з'явилися деталі трагедії українського заробітчанина в Польщі.

Також Знай.uа писав, Польща назавжди відмовиться від українців: заробітчанам знайшли гідну заміну.