У квітні українцям доведеться заплатити податки раніше звичайного.

Про це повідомили в Державній фіксальній службі, передає "Хвиля".

Станеться це через велику кількість вихідних у зв'язку зі святкуванням Великодня, а також наступними за цим вихідним днем 1 травня, останній робочий день у квітні припадає на 26 число.

податки
податки

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів від 10 січня 2019 року №7-р, вівторок, 30 квітня, що потрапляє між продовженим на понеділок Великоднем і травневим вихідним в середу, було вирішено перенести на суботу, 11 травня.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Нормами Податкового кодексу України не передбачено перенесення термінів сплати податків і зборів (п. 57.1 ст. 57 Кодексу), тому сплату нарахованих поточних податкових зобов'язань необхідно здійснити не пізніше 26 квітня 2019". відзначили в фіксальній службі

Податки в Україні
Податки в Україні

Нагадаємо, що фінансовий експерт спрогнозував перші економічні кроки Володимира Зеленського у разі перемоги на виборах президента.

В Україні 2 роки не підвищувалися тарифи, і за рахунок цього трохи стабілізувалися фінанси, вважає екс-міністр економіки України, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

За словами фінансового експерта, якщо Володимир Зеленський щирий у своїх заявах про "Роттердам+", тарифи та ринкові ставки, то він повинен все це скасувати або хоча б переглянути. В такому випадку українцям "буде трохи легше жити, і економіка почне нарешті накопичувати ресурси".

нові тарифи на комуналку
нові тарифи на комуналку

Раніше ми писали, що вже в травні почнеться переоформлення субсидій на сезон 2019-2020, але багато українців будуть змушені заново подавати документи.

Автоматично субсидії перепризначать тільки 3 мільйонам сімей. Іншим потрібно буде оновити заяву та декларацію про доходи.

Літні субсидії будуть розраховуватися на основі доходів, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року, на опалювальний сезон 2019-2020 — на основі доходів 1-2 кварталів 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, як багатодітним батькам отримати додаткові 1700 грн на дітей.

Також Знай.uа писав про те, що "Нафтогаз" пообіцяв українцям солодке життя: з'явилися нові ціни на газ.