Пенсійна реформа в Україні повноцінно запрацює в уряді обіцяють, що з 2021 року пенсійна реформа запрацює на повну. Виплати українці зможуть отримати за накопичувальною системою.

Про це йдеться в законопроекті Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

злидні

Через два роки в Україні запустять другий рівень пенсійної реформи. Він передбачає, що працюючі українці повинні будуть віддавати спочатку 2%, а потім додаючи щороку по 1%, і так до 10% своєї заробітної плати.

Ідея пенсії другого рівня полягає в тому, що людина сама заробляє собі на пенсію в майбутньому. Така реформа, за словами голови НКЦПФР Тимура Хромаєва, гостро необхідна нашій країні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

пенсіонери

Ці платежі на рахунок своєї пенсії будуть обов'язковими. Залучені кошти будуть накопичуватися на особових рахунках власників і управлятися незалежними від уряду фахівцями.

Модель пенсійної системи, яка діє в Україні зараз, передбачає, що державна (солідарна) складова пенсії буде однаковою для всіх і буде забезпечувати лише прожитковий мінімум, а все інше кожен українець повинен буде заробити собі сам, відкладаючи щомісяця певний відсоток своєї зарплати на накопичувальний рахунок.

старість

В НКЦПФР вважають, що накопичувальна частина пенсії буде становити близько 70% сукупної пенсії.

Нагадаємо, уряд перегляне прожитковий мінімум. З липня 2019 українські пенсіонери отримають більше.

Як повідомляв портал Знай.ua, новий закон про прописку дозволить українцям реєструватися за місцем проживання без згоди власників квартири/будинку.

Також Знай.ua писав про те, що Польща влаштує велику чистку серед українських заробітчан. Нелегалів відправлять додому.