Співробітниками Вармінсько-Мазурського відділення прикордонної служби, у північно-східній частині Польщі, ретельно контролюються легальність працевлаштування іноземців. Зокрема, це стосується українців, пише Політека.

У першому кварталі поточного року службовці провели понад 80 таких інспекцій. Результати перевірок показали, що майже 180 іноземців, переважно громадян України - працювали нелегально. Більшість таких випадків було виявлено в Ольштинському, Мронґовському і Елцькому повітах.

Українці працювали на будівництві, на виробничих підприємствах, в промисловому та громадському харчуванні. Близько тридцяти підприємців виявилися в суді, їх оштрафували на 70 тисяч злотих.

Крім того, співробітники Прикордонної служби наклали на них понад 40 штрафів на суму більше 9000 злотих. Штрафи стосувалися, в першу чергу, невиконання обов'язків компетентних органів про працевлаштування іноземців.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто зазначити, що співробітники Прикордонної служби оштрафували українців на суму більше 9000 злотих, "на гроші" потрапили понад 40 українців. Штрафи стосувалися, в першу чергу, невиконання обов'язків компетентних органів про працевлаштування іноземців.

Цікаво, що за інформацією фінансових фахівців, Україна зайняла лідируюче місце по висхідним грошовим переказам в регіоні, обігнавши Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан і Росії.

Нагадаємо, влада зазирнула до кишень заробітчан: набігли рекордні суми, стільки удома не світить. Заробітчани у минулому році досить потужно наповнили Україну грошима. Так, за 2018 рік обсяги грошових переказів в Україну склали 14 мільярдів доларів. Даний показник на 19% перевищив цифри 2017 року.

Також портал Знай.ua писав, що зробити свідомий вибір і не "подарувати" свій голос: масові черги українців перед виборами показали у мережі, єдині як ніколи.