За статистикою, близько 10% виборців (майже 3 млн. людей) мешкають не за місцем прописки. Серед них ⅔ - молодь та студенти, які вж традиційно мало голосують. Але нове покоління здатне створювати нові традиції.

Останнім часом свідомі українці не перестають дивувати, ніхто, навіть молодь не бажає опинитись у числі "німих", чий голос не почують. Відтак, українці масово звертаються у місця, де можна змінити адресу для голосування.

Ось так виглядає кілометрова черга в місцях, де це можна зробити. В цьому році все більше людей, особливо молоді, хоче зробити свідомий вибір, щоб їх голос не приписали комусь проти волі.

Перед візитом краще зателефонувати. У органах реєстру можуть бути години прийому та інша бюрократія. Можна приходити як за місцем, де ви зараз знаходитесь, так і за місцем, де хочете голосувати.

Але такі черги довжиною у життя просто збивають спантелику, виходить, треба "подарувати" цілий день, аби просто змінити адресу для голосування.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Точного списку документів, які потрібні для підтвердження, немає. Підтвердженням може бути будь-що з цього списку:

  • — договір на оренду житла;
  • — довідка з роботи або університету;
  • — договір ФОП;
  • — будь-який інший документ, який підтверджує потребу, що у день голосування ви повинні бути в цьому місті.

А ще може бути квиток на потяг чи підтвердження, що ви господар вашого песика. Можна сказати, що у вас день народження, весілля сьогодні у цьому місці. Стіл накрито, гості чекають моменту, коли ви проголосуєте. Саме головне бути наполегливими, креативними і впевненими.

Нагадаємо, Кличко підсунув не ту WADA для аналізів Зеленського і Порошенка: що потрібно знати.