Президент Порошенко після провалу у першому турі президентських виборів поставив на кон і відкрив канал в Тelegram. З його допомогою він прагне здолати Володимира Зеленського у другому турі.

Власне соцмережі стали чи не вирішальним чинником перемоги Зеленського в першому турі - він сконцентрувався на них (ну, була ще безкоштовна підтримка каналу 1+1, але це таке).

Саме активність Зеленського в Телеграмі і Інстаграмі зіграло важливу роль у мобілізації його електорату і залучення нових членів в "команду Зе".

Порошенко "просік фішку" і відкрив свій канал в телеграмі. Зараз там майже 45 тисяч підписників.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Там з'явився допис, який президент почав зі слова "гайз" - англійського терміна, що означає "друзі" і використовується при неформальному спілкуванні, а його кириличне написання - одна з фішок молодіжної субкультури.

Петро Порошенко

"Гайз" від Порошенко зі швидкістю звуку розлетілося по мережі і стало мемом. При цьому ніхто, схоже, не приділив суті послання президента (а він закликав до толернатности і критикував хейтспіч, що дуже дивно, особливо після того, як його недалекий помічник постить картинку з Порошенком-Піночетом, а тисячі інших порохоботов називають всіх, хто не голосував за Порошенка, - розумово відсталими малоросами або ж агентами Кремля).

Майстри фотошопу не упустили можливості пожартувати над блогером:

За короткий час "гайз" у посланні президента з невідомих причин замінили слово на нейтральне "друзі". Можливо, в адміністрації президента не оцінили завзяття провідного каналу, можливо, сам сммщик злякався своєї неформальності, а, може, це був лише пробний камінь і далі ми всі побачимо - "йо", "камон", "ізі", "цьомки-бомки", "підняв-обняв" та інші речі, які насправді є эпифеноменом дегуманізації.

Петро Порошенко

Нагадаємо, Зеленський вперше відповів на питання, що хвилює кожного українця: саме тоді з'являться гарантії.

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що "зміни не настануть ніколи": юрист довів, що на Банковій - Бермудський трикутник.

Також портал Знай.ua повідомляв, що Зеленський відкрито заявив, з ким домовлятиметься: "вам просто запудрили мозок".