Кабінет міністрів України може реалізувати ініціативу про виплату «13-ї пенсії» вже в 2019 році, про що заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в Житомирі, пише Хвиля.

Як розповів Розенко, ініціатива полягає в тому, щоб одноразову виплату, яку пенсіонери отримали в березні і отримають у квітні, виплачувати на постійній основі. Віце-прем'єр-міністр зазначив: «Це може бути у вигляді «13-ї пенсії» в кінці року. Її будуть отримувати люди, які мають великий страховий стаж, але невисоку пенсію».

Павло Розенко

Він також заявив, що на даний час уряд працює над реалізацією цієї ініціативи і проводить усі необхідні розрахунки. У висновку Розенко підкреслив: «У нас є всі можливості реалізувати її вже з цього року».

Варто нагадати, що в березні президент Петро Порошенко говорив, що не виключає введення щорічної «13-ї пенсії» для людей, які отримують мінімальну соціальну виплату, у разі зростання економіки нашої країни. Трохи раніше міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що за підсумками березневої індексації розмір пенсій збільшився у 8,97 млн українців, при цьому близько 2,2 млн пенсіонерів отримали одноразову доплату в розмірі 1205 гривень. На квітень заплановано виділення такої ж суми.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Павло Розенко

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в квітні українцям доведеться заплатити податки раніше звичайного. Причина цього - велика кількість вихідних у зв'язку зі святкуванням Великодня, а також послідуючим за цим вихідним днем 1 травня, при цьому останній робочий день у квітні припадає на 26 число.

Як повідомляв портал "Знай.uа": 1 травня 2019 року в Україні вступить в силу нова реформа у сфері ЖКГ, запрацює закон про комерційний облік комунальних послуг і новий базовий закон про житлово-комунальне господарство.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні найближчим часом переглянуть прожитковий мінімум. Це означає, що є вірогідність зростання мінімальних пенсій, деяких штрафів, зарплат чиновників, аліментів, а також податків на нерухомість.