Комітет Верховної Ради рекомендував парламенту прийняти в першому читанні законопроект №10131 про підвищення штрафів за їзду без ременів безпеки і мотошоломів.

Про це повідомляє "Хвиля".

Відзначається, що таке рішення було прийнято на засіданні комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Відповідним проектом планується збільшити існуючий штраф у десят разів до 510 гривень. Так депутати розраховують зменшити смертність і травматизм на дорогах.

Відзначається, що у минулому році аналогічний законопроект не отримав достатньої кількості голосів у другому читання. Тоді народні обранці пропонували збільшити штраф до 867 грн.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Варто нагадати, що 1 травня 2019 року в Україні набуде чинності нова реформа у сфері ЖКГ, запрацює закон про комерційний облік комунальних послуг і новий базовий закон про житлово-комунальне господарство.

Так, з травня українцям доведеться платити за кожен використаний кубометр води та Гкал тепла. При цьому боржників будуть штрафувати і "відрізати" від послуг. Також домогосподарство з перевіркою можуть нагрянути інспектори, і споживач послуг зобов'язаний пустити їх в своє житло.

Нагадаємо, одна з компаній українського авторинку, уклала договір з автомобільними аукціонами США. Таким чином, скоро на український ринок зайдуть недорогі вживані американські автівки.

Як повідомляв "Знай.ua", за місяць, з 1 травня в Україні зміняться правила технічного огляду автомобілів. Також у травні закінчується термін розмитнення євроблях, коли водії можуть зробити це без штрафів, після чого їх ловитимуть навіть вдома.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні з 24 травня 2019 року їздити на машинах на єврономерах буде незаконно. У власників таких авто залишилося менше 50 днів, щоб зареєструвати її. Вже зовсім скоро їздити на таких машинах буде незаконно, а тих, кого спіймають за кермом, оштрафують на 170 тисяч гривень. При цьому на даний момент практично ніхто не розмитнює авто.

Порошенко і його оточення втрачають адекватність - Руслан Бортник