Що означає ім'я Іван

У імені є давньоєврейська форма Іоанн, яка означає «той, кого Бог помилував». Але це ім'я дуже часто використовувалося на Русі. В наших краях вона настільки популярне, що під час Великої Вітчизняної війни німці називали так всіх на наших землях. Однак на латині ім'я читається як Айван. А так як в 20 столітті пішла велика мода на слов'янські імена, з'явилися форми Хуан, Еван, Жан та інші.

Іван. Значення імені та характер

Який характер в Івана

У Івана дуже суперечливий характер, в ньому є і слабкість, і сила, і хитрість, і відвертість, підступність і добродушність. Тому часто у Іванів складне життя, яке вони ускладнюють собі самі. Завдяки такій загартованості, чоловік з честю витримує всі випробування. До мети завжди йде наполегливо і ніколи не звертає з наміченого шляху. Але коли майже отримує те, що хотів, може відмовитися від цього.

Чоловік з іменем Іван володіє широкою, різнобічною натурою. При цьому він прихильник збереження звичаїв. Ваня відноситься до того числа чоловіків, які високо цінуються серед інших людей. Ваня завжди відкритий, допомагає людям, але у нього немає гарної інтуїції, і він часто нервує. Тому іноді і промахується. Йому складно швидко приймати рішення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У відносинах для нього головне, щоб його обраниця була жіночною, щоб він міг створити з нею міцну і надійну сім'ю. Просто так ніколи не зраджує, поки повністю не розчарується у відносинах, але може зберігати таємну симпатію до іншої жінки.

Може вибрати будь-яку професію і досягне хороших результатів, не важливо, чи стане він продавцем або бізнесменом, лісорубом або маркетологом.

Сумісність з жіночими іменами

Найкраще відносини складаються з жінками: Алла, Валентина, Василина, Дар'я, Катерина, Єлизавета, Зоя, Ірина, Клавдія, Марія

Погано і важко будуються відносини з володарками ім'я: Варвара, Олена, Зінаїда, Лариса, Лідія, Надія, Римма, Майя, Нора

Знамениті Івани:

  • Іван Мазепа - державний і політичний діяч, учасник Північної війни. З 1687 гетьман Війська Запорозького лівого берега Дніпра, а з 1704 року, після об'єднання Лівобережної і Правобережної України, - Війська Запорозького обох сторін Дніпра. Князь Священної Римської імперії з 1 вересня 1707.
  • Іван Сірко — подільський шляхтич, козацький ватажок, кальницький полковник, легендарний кошовий отаман Запорозької Січі й усього Війська Запорозького Низового. Здобув перемогу в 65 боях. Герой багатьох українських пісень і казок.
  • Іван Карпенко-Карий — український письменник, драматург, актор, ерудит, один з корифеїв українського побутового театру.
  • Іван Петрович Котляревський — український письменник, автор «Енеїди», першого художнього твору на розмовній українській мові того часу. Один з ідеологів Просвітництва на Україні.
  • Іван Франко — український письменник, поет, белетрист, вчений, публіцист і діяч революційного соціалістичного руху в королівстві Галичина і Лодомерії (Австро-Угорської Імперії).
  • Іван Бассо — професійний італійський велогонщик.
  • Іван Айвазовський — всесвітньо відомий російський художник-мариніст, баталіст, колекціонер, меценат.
  • Іван Луїс Саморано Самора — чилійський футболіст, один з кращих нападаючих в історії чилійського футболу.
  • Іван Грозний, Іван IV Васильович — великий князь Московський і всієї Русі з 1533.

Листівки і поздоровлення з днем Вані

З днем ангела Івана вітаю
Та від серденька йому я бажаю:
Щоб свята бували часті,
Щедрі, пишні та прекрасні.
Спокій в серці хай панує,
Втіху й злагоду дарує.
Щиро душа хай співає,
Кожна мить нехай надихає.

Нехай у день твого святого,
Ангел сил додасть до всього,
Щоб життя не було сірим,
Хай додасть наснаги й віри,
Перемог на кожнім кроці,
Досягати без вагання,
З днем ангела Івана,
Прийми привітання!

З днем ангела, Іване, вітаю

Та від серденька тобі я бажаю:

Щоб свята бували часті,

Щедрі, пишні та прекрасні.

Спокій в серці хай панує,

Втіху й злагоду дарує.

Щиро душа хай співає,

Кожна мить нехай надихає.

В День Ангела, Іване, бажаю я любові
І від душі успішних перемог,
Натхнення, щастя світлого, здоров’я,
І хай тебе оберігає Бог!

***

Вітаю із днем ангела, Іване,
Бажаю тобі успіхів і процвітання,
Хай доля зробить з тебе пана,
І здійсняться сьогодні всі твої бажання!

***

Хай доля, удачу на крилах несе,
Хай радісним буде життя і щасливим,
Що ти побажаєш – хай здійсниться все,
Хай шлях твій буде легким і красивим!

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.