Священики напередодні Ведикодня та поминальних днів звернулися до українців з великим проханням. Громадян просять не купувати та не нести на кладовище штучні квіти.

Священнослужителі запевняють, що штучні квіти та вінки з кодним роком все більше забруднюють довкілля, на цвинтарях накопичують гори сміття, яке практично не вивозиться та не утилізується. А спалювати таке сміття небезпечно.

кладовище

Вчені довели, що при спалюванні пластикової ритуальної атрибутики виділяється велика кількість діоксинів, які отруюють навколишнє середовище і часто призводять до онкологічних захворювань.

поминальні дні

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
"Приносити такі речі на могилу - гріх, тому що П'ята Заповідь говорить нам: "Не убий!", а цим сміттям ми вбиваємо самих себе", - зазначили священики.

Друга причина - пластикові квіти мертві. А свято Воскресіння Христа - це символ життя, тому краще принести кілька живих квітів, тим більше, що на початку травня, коли цього року припадають поминальні дні, буде вдосталь квітів: цвітуть тюльпани, бузок, півонії, нарциси і.д.

Священики вважають, що на могилу треба йти з молитвою, щирим і чистим серцем, а не зі сміттям.

Нагадаємо, українцям нагадали про головні традиції та обряди на Вербну неділю 2019 та що потрібно встигнути до Великодня.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.

Також Знай.ua писав про те, що страсна п'ятниця – час смутку і скорботи. І пов'язано це з тим, що, згідно з біблійної історії, саме в цей день розіп'яли Ісуса Христа на Голгофі. Що категорично не можна робити цього дня.