Вже зовсім скоро християни святкуватимуть Великдень. У це свято хочеться провести час у колі близьких людей та насолодитися весняним тепло. Синоптики прогнозують, що Вербна неділя в Україні буде прохолодною і вітряною, а от на Великдень очікується тепла погода.

Про це виданню Апостроф розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Народний синоптик також зазначив, що в найближчі дні в Україні почнуться заморозки, але вони захоплять не всю країну. У вербну неділю очікується зниження температури, яке супроводжуватиметься сильним вітром.

"Буде зниження температур до 9-11 градусів тепла. І, що характерно, прораховується східний вітер — так званий суховій. Буде більше жаркого сухого вітру, ніж дощового західного", - зауважив Леонід Горбань.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

28 квітня, на Великдень, погода буде цілком комфортною, і температура повітря складе від 21 до 23 градусів тепла. Втім, Горбань додав, що зазвичай після Пасхи буває три хвилі похолодання. Крім того, Горбань зазначив, що у Вербну неділю вітер може висушити поверхневий шар землі в південних і східних регіонах, що негативно позначиться на врожаї цього року.

погода в Україні
погода в Україні

Приблизно через 9 днів після Великодня хвиля похолодання буде найсильнішою, і вона захопить половину українських областей. Синоптик не виключив, що ближче до вечора 28 квітня під багатьох регіонах пройдуть дощі, також опади можливі та 29 квітня.

Нагадаємо, що синоптики приголомшили прогнозом на весну: +30 в квітні і холоднеча в травні.

Раніше "Знай.ua" писав про погоду на травневі свята, відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Також "Знай.ua" писав, що погода в Україні буде теплою і сонячною. Практично на всій території України не буде опадів, але в східних областях вночі можливий мокрий сніг.