В Україні очікується тепла погода без значних опадів у квітні, а ось у травні пройдуть дощі.

Цю інформацію повідомила на прес-конференції Вазіра Мартазінова, завідувачка відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту.

Вона підкреслила, що з 10 до 20 квітня температура почне різко підніматися вище норми. Кліматолог зазначила, що позначки термометрів покажуть від 20 до 28 градусів, якщо буде сонячно і ясно.

"Це квітень — початок травня", — сказала вона, додавши, що опади в квітні будуть мінімальними.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Вже після 20 травня розпочнеться стрімке похолодання. До заморозків, звичайно, не дійде, але "воно супроводжуватиметься опадами, та шквальним вітром".

Мартазінова додала, що на початку червня збережеться нестійка погода з опадами, як і в другій половині травня.

Крім того, синоптик розповіла, що в кінці поточного тижня в Україні засяє сонце, небо синім, а "тепла погода нарешті підфарбує в нормальні кольори наші посинілі від холоду носи і щоки".

погода в Україні
погода в Україні

Нагадаємо, погода в Україні 30 березня буде теплою і сонячною. Практично на всій території України не буде опадів, але в східних областях вночі можливий мокрий сніг.

Стовпчики термометрів піднімуться до 13−15° тепла вдень, а вітер буде північно-західний з швидкістю 5−10 м/с, повідомляє Український гідрометцентр.

Погода в Києві 30 березня буде сонячною, опади не передбачаються. Температура повітря вночі коливатиметься від 4° до 6° вище нуля, а вдень підніметься до 12−14° тепла.

У Львові 30 березня буде сонячно і тепло. Стовпчики термометрів вночі покажуть 4−6° тепла, а вдень - 12−14° вище нуля.

Раніше повідомлялося, що в квітні очікується перше істотне весняне підвищення температури в Україні. На травневі ж свята прийде справжня спека. Про це повідомляє народний синоптик Юрій Горбань.

Раніше Знай.uа повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника у березні.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики розповіли, якою буде погода в день виборів президента.