Глобальне потепління спровокує ранєє похолодання в Україні. За даними вчених, через анормальні зміни клімату в 2019 році осінь почнеться вже в серпні, з усіма витікаючими: дощами і падінням температури. Передає ТСН.

"Літо по відношенню до попередніх років, попереднього століття, стислося. Воно стало не таким довгим, як три місяці, а триває десь два місяці", - зазначила завідувачка відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Вазіра Мартазінова.

погода в Україні
погода в Україні

Вчені відзначають, що зміни погоди також згубно впливають на рослини. Так, біолог Віктор Мельник зазначає, що плющ звичайний, який зазвичай стелився по землі, поповз вгору по стовбурах дерев. Крім того, рослина змінила форму листя і почала цвісти білим кольором.

"Нічим іншим, як глобальним потеплінням, це не поясниш", — підкреслює Мельник.

Раніше повідомлялося, що у квітні очікується перше істотне весняне підвищення температури в Україні. На травневі ж свята прийде справжня спека. Про це повідомляє народний синоптик Юрій Горбань.
"Перший тиждень квітня також буде трохи прохолодним, вночі очікується 3…5 градусів тепла, а вдень до +12. І тільки після 8 квітня йде різке підвищення температури до +17… +19 вдень, а на півдні до +21 градуса. Така температура буде триматися до середини квітня, і тільки перед вербною неділею, 14 квітня, і до Великодня, 28 квітня, знову прийде похолодання і сильні вітри", – каже народний синоптик.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Наталка Діденко розповіла, коли весняне сонце остаточно прийде в Україну.

Раніше Знай.uа повідомляв, у неділю, 31 березня, у день виборів президента, украінці перейдуть на літній час.

Також Знай.uа писав, синоптики розповіли, як страшна стихія зіпсує плани українців на початку квітня.