Українці відчувають гордість, коли їх називають нащадками героя українського національного визвольного руху Степана Бандери.

Таку думку висловив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час відвідин Львівського національного аграрного університету, випускником якого був Бандера.

Епіфаній
Епіфаній

Про це стало ясно з заяви прес-служби Єдиної помісної української православної церкви.

"Історія університету показує, що серед його випускників було багато тих, які насправді не словом, а ділом, любили свою українську землю і її народ. У їх числі слід відзначити і згадати генія українського національного і нациесозидающего духа Степана Бандеру. Він є славним випускником саме вашого університету. І коли нас називають бандерівцями, то ми цим пишаємося", - зазначав Епіфаній.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Епіфаній
Епіфаній

Також він розповів, що деяких подібне слово може образити, але "для нас це честь".

"Бо наша земля породила таких славних героїв, які колись казали, що настане час і один буде говорити "Слава Україні!", а мільйони будуть відповідати "Героям Слава!". Ми з вами дочекалися цього часу", - зазначив владика.

Варто нагадати, що Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній на зустрічі з дітьми з ліцею-інтернату "Патріот" назвав термін, коли військові дії на Донбасі закінчаться. Про це передає replyua.net. За словами владики, війна закінчиться після того, як відбудеться об'єднання українців, наголошується в повідомленні на сайті ПЦУ.

"Війна завершиться тоді, коли ми будемо єдині і сильні, оскільки ворог вважається з сильними. Тому наші прагнення полягають у тому, щоб стати повноцінним членом Європейського Союзу і вступити в НАТО", – сказав владика Епіфаній.

Нагадаємо, Протоієрей УПЦ показав злобний оскал РПЦ: "Виборці Зеленського будуть горіти в пеклі"

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Філарет викрив всі недоліки ПЦУ

Також Знай.ua" писав про те, що Епіфаній нагадав українцям, для чого потрібен Великий піст