"Укрзалізниця" планує значно розширити функціонал онлайн-сервісів – пасажири та вантажні клієнти зможуть замовити й оплатити нові послуги в інтернеті.

За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова, більшість опцій активуються уже в цьому році.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

Кравцов розповів, що серед послуг, які можна буде зручно оформити онлайн з'являться наступні: замовлення на групові перевезення пасажирів, замовлення вагона з місцями для людей з інвалідністю, замовлення перевезення авто у вагоні-автомобілевозі.

Планується також запровадження послуги "листа очікування", коли пасажир отримує повідомлення про появу в продажу необхідних йому квитків.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Укрзалізниця
Укрзалізниця

В планах "Укрзалізниці" суттєвий реінжиніринг процесу планування вантажних перевезень, що дозволить перейти від традиційної системи місячного планування до системи управління замовленнями на період фрахтового року.

"Завдяки цьому клієнти зможуть самостійно керувати замовленнями та нести встановлену відповідальність, у тому числі й фінансову". Євген Кравцов

Укрзалізниця
Укрзалізниця

"Окрім цього, у планах компанії — розширити спектр додаткових послуг, які надаються клієнтам для організації вантажних перевезень. Зокрема, з’явиться можливість замовити тягу або "нитки графіку". додав він

В "Укрзалізниці" зазначили, що онлайн-сервіс із продажу проїзних документів користується попитом серед пасажирів. Так, у 2018 році близько 50% від загальної кількості проданих квитків пасажири замовили через інтернет.

З січня 2019 року в тестовому режимі на сайті "Укрзалізниці" booking.uz.gov.ua запроваджено продаж пільгових квитків через інтернет для людей з інвалідністю.

Нагадаємо, що вартість проїзду в залізничному транспорті "Укрзалізниці" залежить від відстані, пори року, дня тижня, категорії поїзда, типу вагона і рівня якості послуг.

Як повідомляв "Знай.ua", залізничне сполучення України з Росією обов'язково припиниться. Про скасування потягів з Києва та Львова до Москви розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, назвавши терміни.

Також "Знай.ua" писав, що відомий юрист Михайло Шнайдер продовжує "зривати маски" із чинної влади своїми публікаціями у Facebook. Чергова "викривальна ластівка" полетіла у бік директора Укрзалізниці Євгена Кравцова.