11 квітня зупинилося серце соліста Національної опери України, видатного українського співака Івана Пономаренка. Про це повідомляє пресс-служба Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка.

"З глибокою скорботою повідомляємо, що 11 квітня 2019 р. зупинилося серце соліста Національної опери України, видатного українського співака, народного артиста України Івана Пономаренка. Українське музичне мистецтво втратило великого співака, з ім'ям якого пов'язана одна з найяскравіших сторінок сучасного оперного виконавства, людини, яка своє життя, серце і талант віддав служінню мистецтву. Створені ним на сценах Національної опери України, Одеської опери, а також у багатьох шанованих оперних театрах світу образи характеризувалися вокальною і сценічною досконалістю, чарували неповторним тембром голосу співака, його вмінням передати найтонші нюанси партії і ввійшли в золоту скарбницю українського оперного виконавства", - йдеться в повідомленні.

На сайті Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка нагадали, що в активі - понад тридцять партій в класичному і репертуарі. Більшість з них по своїй технічній складності є вершинами вокально-сценічного мистецтва: Мазепа, Євгеній Онєгін, Дон Жуан в однойменних операх Чайковського, Моцарта, Грязной в "Царській нареченій" Н. Римського-Корсакова, Щелкалов в "Борисі Годунові" М. Мусоргського, Скарпіа в опері "Тоска" Дж. Пуччіні, Альфіо в "Сільській честі" П. Масканьї, складні і драматичні партії вердіївського репертуару : Жермон, Ріголетто, Набукко, Амонасро, Ренато в київських і закордонних постановках опер "Ріголетто", "Набукко", "Аїда", "Бал-маскарад".

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Виконавську кар'єру Іван Вікторович поєднав з викладанням у Національній музичній академії України ім. П. Чайковського, в Одеській консерваторії їм. А. Нежданової, щоб передавати свій безцінний досвід майбутнім співакам. Його студенти з гордістю називати себе учнями Івана Пономаренка, співака, він залишив яскравий і незабутній слід в історії українського оперного мистецтва.

"Поки є голос - буду співати", - говорив в інтерв'ю Іван Вікторович.

Сьогодні йому виповнилося 74 роки, і цей день народження став останнім днем життя.

Нагадаємо, при загостренні на Донбасі загинули українські герої, непоправну втрату оплакує вся країна.

Як повідомляв Знай. ua, помер легендарний актор з фільму "Бетмен".

Знай. ua писав, що колишнього воїна АТО засудили до довічного ув'язнення.