У західних та північних областях вночі 14-15 квітня вірогідні заморозки. Про це йдеться у повідомленні Українського гідрометцентру.

"Вночі 14-15 квітня у західних та Житомирській областях на поверхні грунту заморозки 0-5°, у Рівненській, Волинській, 15 квітня та Житомирській областях у повітрі сильні заморозки 0-3°", - сказано в повідомленні.

А відомий синоптик Наталка Діденко спрогнозувала на суботу-неділю очікується протягом дня на Заході та Півночі +7+12 градусів, у Центрі +10+15 градусів, на Півдні та Сході +14+18 градусів.

"Дощі найбільш ймовірні 13 квітня у східній частині України, 14 квітня - на Півдні. На решті території буде без істотних опадів. У Києві 13-14 квітня переважатиме прохолодна погода, температура повітря +8+10 градусів, проте істотні опади малоймовірні", - написала вона у Фейсбуці.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Про важливий нюанс, що на наступному тижні на Заході та на крайній півночі можливі місцями заморозки.

За словами синоптика, потепління в Україні очікуються орієнтовно із середи, а поки що українцям рекомендують утеплитись і набратись терпіння.

А от яким чином вплинуть заморозки на фруктові дерева і на наступний урожай, поки що невідомо. Залишається сподіватись, що без фруктів українці не залишаться, хоча у такий холод бджоли не зможуть запилювати... А люди тут безсилі. Не зможуть же запилити, скажімо, абрикоси, котрі цвітуть якраз у ці дні.

Варто зазначити, раніше повідомлялося, що кардинальних змін температури в травні в Україні слід очікувати після 9 числа, тоді стовпчики термометрів піднімуться до 28-30 градусів. За словами синоптика початок травня стане помірно теплим, проте справжнього сонця можна очікувати тільки після 9 травня, коли пройдуть сильні дощі.

Нагадаємо, погода в травні: українцям пообіцяли цілий місяць тотального нерозуміння.

Як повідомляв Знай.uа погода на вихідні: синоптики зробили українцям боляче, забудьте про спокійний вікенд.

Також Знай.uа писав, погода на 13 квітня: велика вода надовго затримається в Україні.