Останнім часом українці масово почали скаржитись на значні затримки в оплаті лікарняних. Як вияснилось, така ситуація склалась через дефіцит бюджету Фонду соціального страхування. За інформацією Уповноваженої Верховної Ради з прав людини, через кілька місяців виплати можуть взагалі скасувати і припинити.

Про це стало відомо із інформації, оприлюдненої у Фейсбуці особисто Уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денисовою.

Виконуючий обов'язки директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Сергія Нестерова надав пояснення щодо обставин, що склалися з виплатою застрахованим особам матеріального забезпечення Людмилі Денисовій.

Людмила Денисова

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Приводом стало надходження останнім часом до мене звернень громадян стосовно значної затримки оплати лікарняних. З'ясувалося, що на сьогодні заборгованість Фонду з виплатою лише посібники з тимчасової непрацездатності становить 1,6 млрд. грн, при цьому термін затримки становить 27 календарних днів! Крім того, як мені стало відомо, є загроза, що у вересні страхові виплати можуть зовсім припинитися", - пише Денисова.

Завдяки поясненням Нестерова омбудсмену стало відомо, що заборгованість по виплатах застрахованим особам матеріального забезпечення спостерігається через прийняття дефіцитного бюджету Фонду на 2019 рік.

Людмила Денисова

Відтак, з метою проведення суттєвого аналізу і вжиття невідкладних заходів стосовно вирішення такого проблемного питання та надання відповідних рекомендацій Уряду, Денисова запросила у виконуючого обов'язки директора Фонду документального підтвердження його пояснень.

Нагадаємо, перевірки, штрафи та відключення: українцям приготували комунальне пекло, подробиці нових правил.