Заміна шин допомагає автомобілістам економити паливо. До такого висновку прийшли експерти видання Autonews. Як показує багаторічна практика автомобілістів, зимова "гума" демонструє чудові зчіпні якості, коли на вулиці мінусова температура. Такі шини виготовляють з додаванням спеціальних сумішей, які допомагають уникнути замерзання при низьких температурах, а також підвищують зацеп на слизькій дорозі. Коли ж на вулиці тепло, то зимова гума не так добре справляється з водовідведенням.

Своєчасна заміна шин допоможе заощадити паливо

У шині для літнього сезону Nokian Hakka Green 2 є частка силіки, рапсового масла, олії сосни і твердих частинок сажі, що дозволяє їй легко адаптуватися до різних дорожніх умов. Такий склад дозволяє економити паливо (до 0,6 л на 100 км).

Проїхавши на літніх шинах близько 200 кілометрів, журналісти відзначили, що звуковий фон знижений, а витрата палива знизився на кілька десятих літра. Заміри витрати палива на ділянці Київ-Бориспіль на швидкості 90 км на годину на зимовій Nordman RS2 показали 4,9 л/100 км, в той час як Nokian Hakka Green 2 продемонструвала 4,7 л/100 км. Температура повітря в обох випадках була близько 12 градусів Цельсія.

Варто відзначити, що на малій відстані велика похибка у вимірюваннях, тому наступний тест журналісти AutoNews провели на ділянці Київ — Пирятин. Траса дозволяла рухатися основну частину шляху на «круїзі», щоб мінімізувати вплив водія. Попередні виміри на «зими» при двох пасажирів в салоні, температурі повітря 5 градусів Цельсія і сухому асфальті показали витрата 5,2 літра на 100 к.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, водіям дали кілька порад, як заощадити на автострахуванні.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців попередили про погіршення погодних умов, водіям слід бути обережними.

Також Знай.ua писав про те, що у Дніпрі сталась кривава автотроща. У місивіз 10 авто постраждали люди.