На "автоцивілці" можна заощадити до тисячі гривень та більше щорічно. Для цього подіям потрібно автомобіль поставити на облік у "правильному" сервісному центрі.

Вартість "автоцивілки" (ОСГПВ, ОСАГО) залежить від багатьох чинників, однак найбільше – від місця реєстрації транспортного засобу, пишк "24 канал".

До того ж не має значення, які номери будуть на автомобілі та де проживає власник – важливо пройти процедуру реєстрації у Сервісному центрі МВС, який знаходиться в сільській місцевості.

авто

Для жителів Києва, міст-супутників та міст-мільйонерів вартість страховки ОСАГО (автоцивілки) відчутно б'є по сімейному бюджету.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Наприклад, для автомобіля з двигуном до 1,6 літра її вартість у "надійній" страховій компанії становить понад 1200 грн, а для авто з двигуном 3000 вартість підскочить майже вдвічі.

Втім існує один "лайфхак". Якщо ж застрахувати залізного коня в населеному пункті, в якому проживає менше 100 тисяч людей – тариф буде 370 та 670 гривень відповідно за анаогічні авто. Різниця у вартості поліса – від двох до чотирьох разів.

страховий поліс

Цікаво, що для того, щоб страхувати автомобіль за "сільським" тарифом, жителю міста переїжджати нікуди не треба! Це пов’язано з особливістю українського законодавства. Справа в тому, що страхові компанії при визначенні тарифу на "автоцивілку" дивляться не на реєстарцію місця проживання власника, там береться до уваги зовсім інша інформація.

Згідно Додатку до Розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг №673 від 27.10.2011, при обрахуванні коефіцієнту місця реєстрації транспортного засобу "зазначається місцезнаходження установи, яка зареєструвала транспортний засіб і зазначена в документі про реєстрацію транспортного засобу".

Реєстрацію транспорту в Україні проводять Сервісні центри МВС України. В кожного з них є свій цифровий код, а їх розшифровка – в кожній страховій компанії.

гроші

Тому навіть якщо автомобіль матиме київські номери, наприклад київський номер, але процедура реєстрації автівки проведуть в одному з регіональних Сервісних центрів, то в такому випадку буде враховуватись так званий "сільський" тариф.

Однак перед тим, як перереєструвати автомобіль, слід зєясувати у страхового агента, чи дійно даний Сервісний центр "проходить" за 6 тарифом при нарахування вартості "автоцивілки".

Нагадаємо, водіям розповіли про найпопулярніші способи захисту лакофарбованого покриття автомобіля.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Києві п'яний "прокурор" влаштував масову ДТП.

Також Знай.ua писав, що на трасі під Києвом потужний вибух розірвав авто. В мережу потрапили кадри того самого моторошного моменту.

Дивіться: Снігове пекло у Києві