Кожен водій мріє, щоб його залізний друг якомога довше радував око господаря блиском лакофарбового покриття. Але, на превеликий жаль, сучасний світ часто підносить нам дуже неприємні сюрпризи.

авто

Так, наприклад, вийшовши одного ранку з дому, ви можете виявити на капоті вашого автомобіля гілку, що впала з дерева. Ви піднімаєте її і бачите подряпину. Або інший приклад. Одного разу в спекотний літній день ви з почуттям і задоволенням беретеся за власноручне миття машини. Після цього легковажно залишаєте її сушитися під променями палючого сонця.

Крім цього не меншої шкоди автомобілям завдають птахи,. Кислоти, що містяться в пташиному посліді, здатні помітно зіпсувати фарбу. Також погано можуть позначитися на покритті автівки зимові сюрпризи, коли дороги посипають хімією, а вона роз'їдає все на своєму шляху.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як захистити автомобіль

На сьогоднішній день на ринку є досить багато способів захисту лакофарбового покриття автомобіля.

старе авто

Вінілова плівка

Після виходу на екрани фільму "Форсаж", до нас прийшла мода на вінілові плівки. Надивившись на обклеєні уздовж і поперек спорткари, наші співвітчизники взялися за творчість.

Цей матеріал буває двох видів: каландована і лита. Каландована плівка це, як правило, плівка, вироблена дбайливими руками китайських трудівників. Левову частку ринку займає саме така плівка. ЇЇ популярність у низькій ціні. Але при цьому вражає вибір фактур та кольорів.

Серед мінусів - вона не довговічна, з часом розтягується, покривається хвилями та вигорає.

Лита плівка - це вже зовсім інша справа. Цінник на неї істотно вище, але і якість ви отримаєте в рази краще.

Це буде гарним захистом лакофарбованого покриття авто.

Крім того, майстрам легше з нею працювати, професіонал може впоратись всього за 2-3 години.

А тепер про мінуси. Найбільший з них - це те, що при знятті плівка може пошкодити саме лакофарбове покриття. А зняти її рано чи пізно доведеться.

Термін служби такої плівки півроку-рік.

Рідка гума

Це склад, який завдяки своїй водонепроникності і еластичності знайшов широке застосування в будівництві. Рідка гума - це мастика на основі полімерно-бітумної водної емульсії. Простіше кажучи, гума в рідкому вигляді, яка наноситься методом розпилення. При нанесенні на поверхню склад утворює цілісний гумовий шар, злегка м’який на дотик. Подібний склад прекрасно справляється із захистом кузова і інших деталей від механічних, хімічних, термічних та інших впливів.

Вона гарно наноситься, як на метал, так і на пластик. Фари та інші еоементи не потрібно заклеювати, аже після затвердіння зайве легко можна відклеїти.

Серед переваг - після видалення цього матеріалу, фарба на авто не пошкоджується.

Цей матеріал душувший, ніж вініл.

Якщо вам потрібно захистити невелику деталь, то ви цілком можете зробити всю роботу своїми руками. Рідка гума продається в звичайних аерозольних балончиках, і після невеликої практики ви зможете без проблем нанести її самостійно.

Кераміка

Третій з нашого списку метод - це нанесення на автомобіль керамічного покриття. Спосіб цей поки ще не набув широкого поширення в нашій країні, але вже має своїх прихильників. За ступенем захисту лакофарбового покриття з ним навряд чи щось зрівняється на даний момент.

Цей матеріал досить довговічний, він не тріскається та не відвалюється, а також забезпечує надійний захист автівки від механічних пошкоджень та ультрафіолетових променів.

Серед мінусів - ціна. Також цю роботу повинні виконувати професіонали зі спеціальним обладнанням. У великих містах ця послуга вже знайшла своїх прихильників.

До того ж, майстри дають гарантію, яка діє протягом досить тривалого часу.

Нагадаємо, у центрі Києва білявка зробила оригінальний "тюнінг" авто сокирою.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям показали нові розцінки на вживані автомобілі.

Також Знай.ua писав, що під Києвом вибух знищив автівку.