В Донецькій області стався обвал на шахті, при цьому не обійшлося без постраждалих. Як стало відомо, в результаті події один гірник загинув і ще двоє отримали важкі травми, про що стало відомо з повідомлення прес-служби місцевої прокуратури.

У повідомленні йдеться, що інцидент стався вранці в неділю, 14 квітня, під час виконання робіт з цементації купольної частини сполучення вентиляційного стовбура і сходів чищення зумпфа. У прес-службі уточнили: "При переміщенні полиці перекриття вентиляційного стовбура блоку стався перекіс, через який працівники підприємства впали в зумпфову частину вентиляційного ствола".

Шахтар

Зокрема, в результаті інциденту тяжкі тілесні ушкодження отримали 30-річний помічник начальника ділянки і 40-річний прохідник, а 27-річний прохідник отримав важкі травми, внаслідок яких загинув на місці.

За фактом обвалу на шахті відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Шахтарі

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що на думку представників шахтарських профспілок, ситуація в державному вугледобувному комплексі прагне до катастрофічної. Невтішний прогноз зробив голова Незалежної профспілки гірників Донбасу Микола Волинко, який прокоментував підсумки круглого столу в Комітеті Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції. Він зазначив: "Якщо прив'язка українського вугілля до низьких цін на роттердамській біржі залишиться, то державні шахти збанкрутують, десятки тисяч шахтарів залишаться без роботи".

Як повідомляв портал "Знай.uа": велику популярність в мережі отримав ролик, в якому українцям нагадали про те, як починалася окупація східної України та військові дії на Донбасі. П'ять років тому в цей день українці опинилися в іншій реальності.

Також "Знай.uа" писав, що в результаті вибуху обвалилася фасадна стіна на желатиновому заводі в Лисичанську. Прибулі на місце інциденту рятувальники виявили під завалами тіло працівниці.