При в’їзді до анексованого Криму був затриманий колишній учасник батальйону "Сомалі" бойовиків "ДНР". Терориста затримали на КПВВ "Чонгар". Він "служив" за керівництва тепер вбитого ватажка бойовиків Михайла Толстих, відомого серед терористів як "Гіві".

Терористи

За інформацією Прикордонслужби, 42-річний мешканець Луганщини у 2014 році на запрошення знайомого вступив до терористичного угрупування - батальйону "Сомалі". На той час ним керував вбитий "Гіві".

"Отримавши позивний "Чингіз" і маючи відповідний досвід, йому доручили завдання опікуватися підготовкою особового складу для несення служби на контрольно-пропускних пунктах так званих "республік". Через деякий час розчарувався у службі та ідеях фейкових республік, тому звільнився та працював в м. Алчевськ охоронцем", - сказано у повідомленні.

Терористи

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У повідомленні йдеться, що згодом колишній бойовик поїхав у пошуках роботи до Москви. Затримали чоловіка, коли він повертався з російської столиці через анексований Крим до Києва.

Зазначається, що затриманому оголосили підозру за статтею 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Донбас заполонили десятки військових вантажівок без номерів: мешканці в паніці, побоюються найстрашнішого.

Як повідомляв портал "Знай.uа": путінські бойовики невтомно обстрілюють позиції українських військових на тимчасово окупованій території Донбасу, причому без відповіді їх обстріли не залишаються. 12 квітня вдалося знищити двох бойовиків і поранити трьох. Крім того, українським бійцям вдалося рознести бойову машину піхоти БМП-1 противника.

Також "Знай.uа" писав, що проросійські активісти, очолювані російськими кадровими військовими, рівно п'ять років тому, 12 квітня 2014 року в 9 ранку захопили будівлю райвідділу міліції в Слов'янську Донецької області. На той момент у будівлі знаходилося близько 300 правоохоронців і частина з них вже тоді перейшла на бік бойовиків.