На виплату пенсій в українцям уряд виділив додатково 21,89 мільярдів гривень, а на виплату субсидій – 2,73 млрд гривень, що становить 59% і 62,4% від місячної потреби відповідно.

Про це повідомили у прес-службі Пенсійного фонду України.

"Фінансування і виплата пенсій і субсидій здійснюються згідно із затвердженими графіками", – розповіли представники Пенсійного фонду.

українські пенсіонери

Нагадаємо, початку фінансування пенсій за квітень і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг за березень ПФ повідомив 2 квітня. Тоді уточнювалося, що на ці виплати було спрямовано 590,7 млн. гривень і 84,6 млн гривень відповідно.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

гроші

Глава Міністерства соціальної політики Андрій Рева повідомив, що за підсумками березневої індексації розмір пенсій збільшився у 8,97 млн українців, при цьому майже 2,2 млн пенсіонерів отримали одноразову доплату (1205 гривень). У квітні їм буде виділена така ж доплата.

мізерна доплата

Також в уряді зазначили, що мільйони українців отримали підвищення пенсій. Тепер громадяни отримуватимуть на 100-400 грн більше. Пенсії, які перерахували автоматично збільшились на понал півтисячі гривень.

Нагадаємо, стало відомо, що українці масово не забирають монетизовані субсидії. Таких громадян налічується вже 13%.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям повідомили, які документи потрбіно подати, якщо ви претендуєте на отримання субсидії. Деяким громадянам перерахують пільги на оплату комуналки автоматично.

Також Знай.ua писав про те, щоукраїнців попередили про масові перевірки. Громадян зобовяжуть впускати до квартири чи буднинку контролерів, які звіряють показники лічильників. В противному випадку - відключать компослуги.