Скоро в Україні стартують комунальні перевірки, а власників квартир/будинків зобовяжуть впускати контролерів.

В Україні у комунальній сфері з'явилися нові правила. Згідно змін до закону про "Житлово-комунальні послуги", починаючи з 1 травня 2019 року за борги по комуналці за кожен день прострочення штрафуватимуть в розмірі 0,01% боргу після 20-го числа.

платіжки

Тепер якщо заплатити на 60 днів пізніше, сума збільшиться лише на 0,6%. Наприклад, якщо ваш борг за два місяці – 4 тис. грн, розмір пені складе 14,4 грн.

"Пеня не нараховується за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги і житлові субсидії і/або наявності у споживача заборгованості з оплати праці, підтверджену належним чином", – йдеться у законі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

поштове відділення

Крім того, за новим законом перевіряючих зобов'язані впускати до квартири. Якщо власники цього категорично не хочуть виконувати, їм загрожує відключення компослуги. Виконавець послуги повинен мати доступ, наприклад, до лічильника, щоб звірити показники. Якщо він знаходиться в квартирі і двері перевіряючому не відкривають, цього достатньо для того, щоб припинити надання послуги.

лічильник

Нагадаємо, тарифи на опалення та гарячу воду формуватимуься по-новому. Однак, поки що не відомо, як це нововведення позначиться на сумах у платіжках українців.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидіантам повідомили, що монетизовані виплати вони зможуть отримати і після закінчення опалювального сезону. Субсидії на руки видаватимуть ще у квітні та у травні 2019.

Також Знай.ua писав про те, щоукраїнцям слід готуватися до зміни тарифів до послуг "Укрпошти". Відомо, що тарифи для двох категорій міжнародних відправлень — "дрібного пакета" і "мішка М" зростуть. Рекоменловані листи та бандеролі поки що відправлятимуть за старими тарифами.