Кабінет міністрів вирішив змінити порядок формування тарифів на теплову енергію. Відтак, Кабмін затвердив нові зміни, внесені до постанови № 869 "про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги".

Згідно із цими змінами був змінений порядок формування тарифів на теплову енергію для українців. Це стосується її виробництва, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило такі нові підходи до розрахунку комунальних тарифів для пересічних українців.

У міністерстві переконані, що тарифи на послуги ЖКГ повинні розраховуватися на підставі економічно обґрунтованого рівня, який включає собівартість ресурсу (наприклад, газу або електроенергії) і витрати комунальних підприємств. Варто зазначити, що тарифи можуть переглядатись кілька разів на рік.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Планується, що нові підходи до розрахунку тарифів зміцнять платіжну дисципліну споживачів. Однак, яким чином позначаться нововведення на самій вартості комунальних послуг поки що не зрозуміло. Але певна річ, що дешевше і легше користувачам не стане... Доведеться знову затягувати паски, хоча вже далі нікуди.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що, починаючи з 1 травня 2019 року за борги по комуналці за кожен день прострочення будуть штрафувати в розмірі 0,01% боргу після 20-го числа.

Як повідомляв портал "Знай.uа": "Укрпошта" підвищила тарифи: гаманці українців спорожніють.

Також "Знай.uа" писав, що виплати монетизованих субсидій в Україні, які почалися в березні, продовжаться у квітні і травні, а також в наступному опалювальному сезоні.