Близько 13% одержувачів субсидій, які не отримують пенсії, до теперішнього часу не звернулися в Ощадбанк за пересланою державної фінансовою допомогою. Про це стало відомо з повідомлення заступника голови департаменту енергоефективності "Нафтогаз України" Олексія Хабатюка, яку він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

І ще про монетизацію субсидій Частина субсидіантів отримує субсидію (ті хто не отримує пенсію та інші соцвиплати через...

Geplaatst door Oleksii Khabatiuk op Zaterdag 13 april 2019

У той же час чиновник не назвав причини, з яких українці не поспішають відвідати банк і отримати належні їм гроші, а також яким чином вони оплачують комунальні послуги. Якщо не враховувати пенсіонерів і підрахувати середній розмір субсидії, то обсяг коштів, які зависли в Ощадбанку становить близько 100 млн. грн.

Пенсіонер

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Хабатюк зазначив: "Частина людей одержує субсидію (ті, хто не отримує пенсію та інші соціальні виплати через "Укрпошту") через систему переказів Ощадбанку "Швидка копійка". Так от, по закінченню березневих виплат субсидій близько 13% коштів, перерахованих через цю систему, так і не були виплачені".

Варто нагадати, що перехід на монетизацію субсидій стартував 6 лютого за рішенням Кабміну. 12 березня українцям, які не отримують пенсію, почали виплачувати державну допомогу грошима, а пенсіонери отримали перші виплати на початку березня. У той же час ті, хто не володіє банківською карткою, отримують субсидію одночасно з пенсією готівкою у відділеннях "Укрпошти".

Пенсіонери

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Україні у комунальній сфері з'явилися нові правила. Згідно змін до закону про "Житлово-комунальні послуги", починаючи з 1 травня 2019 року за борги по комуналці за кожен день прострочення будуть штрафувати в розмірі 0,01% боргу після 20-го числа.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у поточному році в Україні можуть запровадити так звану 13-ту пенсію. Повідомляється, що вона призначена для тих, хто мало отримує, але багато працював.

Також "Знай.uа" писав, що Кабінет міністрів вирішив змінити порядок формування тарифів на теплову енергію. Він затвердив нові зміни, внесені до постанови № 869 "про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги".